Αντίθετος ο Καμίνης στην ίδρυση κρατικού οργανισμού για τις αναπλάσεις στην Αθήνα

Αντίθετος ο Καμίνης στην ίδρυση κρατικού οργανισμού για τις αναπλάσεις στην Αθήνα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη ριζική αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση κρατικού οργανισμού για τις αναπλάσεις της Αθήνας, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη χώρα μας «αντί οι δήμοι να γίνουν μικρές κυβερνήσεις για τα ζητήματά τους, γίνεται η κυβέρνηση δήμος» αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει σ’ όλη την Ευρώπη, επισήμανε ο κ. Καμίνης. Είναι, είπε, ένα νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το ρόλο του δήμου «γραμμένο στο πόδι, με εισηγητική έκθεση ούτε μισή σελίδα» και υποβαθμίζει το ρόλο του Δήμου.

Αύριο ο κ. Καμίνης θα παραστεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και θα καταθέσει τις θέσεις του δήμου. Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ρήγας Αξελός, άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για μηδαμινό έργο στα οκτώ χρόνια της θητείας της. «Γιατί αντιδράτε; Σας βρίσκουν αντίθετους οι προβλεπόμενες αναπλάσεις των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, πλατειών ή η ανασύσταση της Εταιρίας των Ενοποιημένων Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας;» είπε μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου, επισήμανε ότι στις αναπλάσεις η διοίκηση του Δήμου είναι στην κατεύθυνση «το πως θα πριμοδοτηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα». Επίσης πρόσθεσε ότι ούτε με το προτεινόμενο νομοσχέδιο καλύπτονται οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή