Νεκρός ο «νονός» της νύχτας που έπεσε θύμα επίθεσης στους Αγίους Αναργύρους

Νεκρός ο «νονός» της νύχτας που έπεσε θύμα επίθεσης στους Αγίους Αναργύρους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου είχε μεταφερθεί , ο άνδρας που δέχθηκε ένοπλη επίθεση νωρίτερα στους Αγίους Αναργύρους.

Νωρίτερα, ο 43χρονος Γ.Λ. , σεσημασμένος για υποθέσεις εκβιασμών, είχε μεταφερθεί βαριά τραυματίας από σφαίρες πυροβόλου όπλου στο νοσοκομείο.

Το θύμα δέχτηκε καταιγισμό από σφαίρες, τη στιγμή που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως κοντά στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για το συμβάν στις 9.40 και πρώτοι στο σημείο της ένοπλης επίθεσης έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί απεγκλώβισαν τον αιμόφυρτο άνδρα από το αυτοκίνητό του και τον επιβίβασαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε εν ζωή, αν και βαριά τραυματία, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου αργότερα κατέληξε.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε και τον αριθμό των σφαιρών που δέχθηκε ο άτυχος άνδρας ήταν αντικρουόμενες.

Η πρώτη εικόνα ήταν ότι είχε πυροβοληθεί τουλάχιστον οκτώ φορές από καλάσνικοφ, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν πληροφορίες ότι στην επίθεση είχε χρησιμοποιηθεί πιστόλι τύπου Τοκάρεφ.

Το θύμα έχει κατ' επανάληψη συλληφθεί στο παρελθόν και εκτίσει ποινές φυλάκισης ως «νονός» της νύχτας, ενώ στο παρελθόν τουλάχιστον ανήκε στην ίδια ομάδα μπράβων με τον Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε την άνοιξη του 2017 έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.

Καθώς μάλιστα τόσο ο Γρίβας ,όσο και ο 43χρονος ανήκαν, κατά πληροφορίες, σε αντίπαλα «στρατόπεδα» με τον πρόσφατα δολοφονημένο Βασίλη Στεφανάκο, ένα από τα σενάρια που αναμένεται να εξεταστεί είναι η επίθεση στους Αγίους Αναργύρους να αποτελεί πράξη αντεκδίκησης για το φόνο με καταιγισμό πυρών του Στεφανάκου, τον Ιανουάριο στη λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή