Grexit της Unicef Ελλάδας από τον Διεθνή Οργανισμό: «Διακόπτουμε την συνεργασία μας»

Grexit της Unicef Ελλάδας από τον Διεθνή Οργανισμό: «Διακόπτουμε την συνεργασία μας»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός Unicef βρίσκεται, όπως είχε κάνει γνωστό ήδη από χθες η «Κ«, η Εθνική Επιτροπή της Ελλάδας με την εκπροσώπησή του οργανισμού στη χώρα μας να αλλάζει ριζικά.

Η Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στην Αθήνα, μέσα σε ηλεκτρισμένο κλίμα και σε ιδιαίτερη ένταση ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της διεθνούς επιτροπής της Unicef είναι οικονομικές παρατυπίες, μετά από τα αποτελέσματα ελέγχων που διενήργησε διεθνής εταιρεία.

Η απόφαση ελήφθη στη γενική συνέλευση της Εθνικής Επιτροπής, παρουσία υψηλά ιστάμενων εκπροσώπων της Unicef, οι οποίοι τόνιζαν με έμφαση ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν και να στηρίζουν το έργο της Unicef στην Ελλάδα μέσα από ένα καινούργιο σχήμα Εθνικής Επιτροπής που θα σχηματιστεί.

Θεωρίται πολύ δύσκολο οι αποφάσεις αυτές να ανατραπούν. Ωστόσο βάσει του καταστατικού της UNICEF, οι αποφάσεις αυτές πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες 60 ημέρες προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη χρηματοδότηση και το διάδοχο σχήμα της εν Ελλάδι επιτροπής του διεθνούς Οργανισμού.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.

Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με ένα νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή