Ανησυχία εκφράζουν οι ΗΠΑ για τις συνθήκες διεξαγωγής των τουρκικών εκλογών

Ανησυχία εκφράζουν οι ΗΠΑ για τις συνθήκες διεξαγωγής των τουρκικών εκλογών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Τουρκίας να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, δεδομένης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που παραμένει σε ισχύ, εξέφρασε η αμερικανική κυβέρνηση, μία ημέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών από τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την 24η Ιουνίου.

«Κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν απόλυτα ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς εκλογές με τρόπο που θα συνάδει με το τουρκικό δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία παραμένει υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης για σχεδόν δύο χρόνια, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Διατυπώνουμε ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά τους να τις διεξαγάγουν (τις εκλογές) κατά τη διάρκεια αυτού του είδους κατάστασης έκτακτης ανάγκης» τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή