Ευρωλίγκα: Η Ρεάλ προσγείωσε τον ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Η Ρεάλ προσγείωσε τον ΠΑΟ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα λόγια για την εγρήγορση του Παναθηναϊκού στον δεύτερο αγώνα με τη Ρεάλ και τη διατήρηση της αμυντικής σταθεράς του, μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση των «πρασίνων» στο πρώτο παιχνίδι, δεν έγιναν πράξη. Η «βασίλισσα» μεταμορφώθηκε με την… άδεια και των γηπεδούχων, ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας του «τριφυλλιού», νικώντας 89-82 και έχει δύο ευκαιρίες στη Μαδρίτη, την επόμενη εβδομάδα, να τελειώσει τη σειρά και να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Ηταν ευκόλως προβλεπόμενο ότι η Ρεάλ θα άρχιζε με αυτοσυ-γκέντρωση τον δεύτερο αγώνα και ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να επαναλάβει την αρχή που είχε στον πρώτο αγώνα. Η επιλογή του τεχνικού των Μαδριλένων Πάμπλο Λάσο να χρησιμοποιήσει μόλις για οκτώ λεπτά τον Λούκα Ντόνσιτς και τον Αντονι Ράντολφ στο α΄ ημίχρονο (40-36) δικαιώθηκε από την έκβαση του αγώνα, καθώς η Ρεάλ έπαιξε πιο σκληρά στην άμυνα, με τον Ρέγες, τον Ραντλ στη θέση του πλέι μέικερ και τον Τέιλορ. Ο Παναθηναϊκός «πόνεσε» από τα 9 επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ, ενώ στην επίθεση, δεν είχε την εύρυθμη κυκλοφορία της μπάλας και εφαρμογή των συστημάτων στα επτά λεπτά απουσίας του Καλάθη. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από τον Πέιν με τους 8 πόντους, αλλά η περιφέρεια δεν είχε… κέφια και ειδικά ο Τζέιμς δεν κατάφερε να… συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι. Η επιστροφή του Καλάθη στο παρκέ, όμως, δεν βελτίωσε αισθητά τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με την επαναχρησιμοποίηση του Ντόντσιτς (τον οποίο παρακολούθησαν πέντε σκάουτερ του ΝΒΑ, καθώς ο Σλοβένος έχει πολλές πιθανότητες να είναι ακόμα και στην πρώτη θέση του ετήσιου ντραφτ).

Η Ρεάλ μετέτρεψε το παιχνίδι σε διαγωνισμό τριπόντων στην 3η περίοδο, φτάνοντας ποσοστό ευστοχίας 64% (9/14), με επικεφαλής τον Τζέισι Κάρολ. Σε συνδυασμό με το κρεσέντο του αρχηγού της Φελίπε Ρέγες προηγήθηκε με διαφορά 7 πόντων (61-68 στο 30΄), σκοράροντας 32 πόντους στο δεκάλεπτο και έναν πόντο περισσότερο από τους 67 που είχε σημειώσει συνολικά στον πρώτο αγώνα. Στο ΟΑΚΑ σήμανε, αναγκαστικά, η ώρα της άμυνας και με την παρότρυνση των 18.000 θεατών, οι παίκτες του Πασκουάλ ισοφάρισαν πρόσκαιρα σε 68-68, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη, αμυντική συνέπεια. Η Ρεάλ συνέχισε να σκοράρει, εντός και εκτός της ρακέτας του ΠΑΟ, βρίσκοντας και αμαρκάριστα σουτ, σκόραρε 53 πόντους στο β΄ ημίχρονο, ενώ στον αντίποδα, ο Τζέιμς σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους, μείωσε σε 77-80 και 80-84, μετά το καθοριστικό τρίποντο του Τόμπκινς (78-83 στο 38΄) αλλά έκανε λανθασμένη πάσα στον Ρίβερς (στα 59΄΄) και φάουλ στον Ντόντσιτς, που έγραψε με δύο βολές το 80-86.

ΠΑΟ: Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (2), Πέιν 13, Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκέμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12 (1), Αντετοκούνμπο 5.

ΡΕΑΛ: Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 10 (1), Ντόντσιτς 8, Ρέγιες 18, Αγιόν 8, Γιούστα, Κάρολ 17 (4), Ταβάρες 2, Τόμπκινς 12 (3), Τέιλορ 8 (1).

• H παραβίαση του αποκλεισμού εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα Παναθηναϊκός – Ρεάλ, επέφερε την επιβολή νέου χρηματικού προστίμου 60.000 ευρώ που προστίθενται στο προηγούμενο ποσό των 60.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή