ΕΛΛΑΔΑ

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Learning Café του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Μία πρωτοβουλία για την κοινωνική επιχειρηματικότητα αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο στις 26 Απιρλίου καλεί 12 ΜΚΟ να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο ενός learning Café.

Οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ, αφού παρουσιάσουν μέσα από μια σύντομη εισήγηση το στόχο και το όραμά τους, θα συμμετέχουν σε ένα Learning Café.

Εκεί, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εθελοντικές δράσεις των ΜΚΟ, ακόμα και για θέσεις εθελοντικής πρακτικής άσκησης.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θέλει να δημιουργήσει ένα Hub εθελοντών και να διοχετεύσει φοιτητές ή εθελοντές σε ΜΚΟ στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, βοηθώντας παράλληλα νέα παιδιά να ενισχύσουν τις ιδέες τους που αφορούν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η διαφορετική διαδικασία του Learning Café

Η κάθε ΜΚΟ θα έχει δικό της τραπέζι (ροτόντα των 10 ατόμων). Ανά 20 λεπτά, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα αλλάζουν τραπέζι, προκειμένου να γνωρίσουν με έναν τρόπο πιο οικείο τις δράσεις των κάθε ΜΚΟ.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα διαρκέσει έως τις 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Οι ΜΚΟ που θα βρίσκονται στο Learning Café είναι οι εξής: HIGGS, Ithaca Laundry, Φίλοι Της Φύσης - Nature Friends Greece, MyArtist, Labyrinth of Senses, Balkans Beyond Borders, Νοσηλεία, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού- Network for Children's Rights, Solidarity Mission, Νοσηλεία, Social Dynamo και The Tipping Point in Education.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ