Ανοιξε το Taxisnet για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ανοιξε το Taxisnet για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet άνοιξαν και την πρώτη ώρα υποβλήθηκαν 120 δηλώσεις, ενώ εισήλθαν στην εφαρμογή 4.800 φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017 υποβάλλονται υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου. Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε χειρόγραφη μορφή.

Οι σύζυγοι υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους εφόσον υφίσταται έγγαμη σχέση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης. Υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι ο σύζυγος και για τα εισοδήματα της συζύγου του. Ειδικότερα, οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση, ο καθένας για τα εισοδήματά του, εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Το βάρος της απόδειξης για τη διακοπή φέρει ο φορολογούμενος. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ενημέρωση του τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της αρμόδιας ΔΟΥ με τις παραπάνω μεταβολές. Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Στην περίπτωση αυτή έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους και υπόχρεος υποβολής δήλωσης είναι εκείνο το μέρος του συμφώνου συμβίωσης το οποίο κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος δηλώνεται ως υπόχρεος και για τα εισοδήματα του άλλου μέρους του συμφώνου συμβίωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή