Συνέδριο για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό

Συνέδριο για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιείται σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συνέδριο για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 13.00 στην Αίθουσα Ερμής του Χρηματιστηρίου Αθηνών και είναι υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Ινστιτούτου με στόχο την συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, αλλά και την υλοποίηση  των  αναγκαίων δράσεων  για την ενίσχυσή του, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, τα παιδιά, στους μετανάστες στόχοι ιδιαίτερα κρίσιμοι και επίκαιροι για την χώρα μας.

Κεντρική ομιλήτρια στη φετινή εκδήλωση θα είναι η Dr Adele Atkinson, στέλεχος του ΟΟΣΑ (OECD Financial Education and Consumer Protection Unit) και η οποία θα αναλύσει τις “Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, και την σχετική εργαλειοθήκη και το δίκτυο του ΟΟΣΑ ».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κος. Σωκράτης Λαζαρίδης. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κκ: Παναγιώτης Ανδρέου – Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου, Γιάννης Καντώρος – Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη – Βουλευτής Α’ Αθηνών, Άγγελος Κόττιος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Γιώργος Πάνος – Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και Νικόλαος Φίλιππας – Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή