Φίλης: Η κυβέρνηση να σκεφθεί τρόπους ώστε να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ

Φίλης: Η κυβέρνηση να σκεφθεί τρόπους ώστε να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο οποίος θα φέρει νέες μειώσεις, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις συντάξεις χηρείας, οι οποίες, όπως είπε, δεν πρέπει να έχουν τη μορφή επιδομάτων. Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση πρέπει να σκεφθεί τρόπους ώστε να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ. «Δεν μπορείς να το κόψεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους» τόνισε.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ANT1 σημείωσε ότι άλλο πράγμα είναι να έχεις δυνατότητες και άλλο να θριαμβολογείς. 

Παράλληλα ζήτησε να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την μεταμνημονιακή εποχή και να εξεταστούν μέτρα για την ελάφρυνση των βαρών της κοινωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αφορολόγητο, ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα η μείωσή του.

Εξέφρασε  την αντίθεσή του με τους υψηλούς στόχους των πλεονασμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλεονάσματα της τάξης του 3,5% θα δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και θα αφαιρέσουν χρήματα από την ανάπτυξη.

Ο κ. Φίλης σχολίασε τα περί «κυβερνητικής διγλωσσίας» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναφέροντας πως η πολιτικής της κυβέρνησης εκφράζεται από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις του Υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε πως έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του, αλλά όχι να παράγει πρακτική πολιτική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή