Εκτόνωση της έντασης μετά τις τουρκικές εκλογές προβλέπει ο Κατρούγκαλος

Εκτόνωση της έντασης μετά τις τουρκικές εκλογές προβλέπει ο Κατρούγκαλος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Αιγαίο, εκτίμησε ότι η ένταση θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, θεωρεί ωστόσο ότι μετά από αυτές «λογικά η ένταση θα πέσει».

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επικαλέστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη γνωστή φράση του «μη πόλεμος» για να περιγράψει τη σημερινή κατάσταση στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ότι είναι αναγκαίο να έχει «πολεμικά τρόπαια» στην πορεία του προς τις εκλογές, άλλα συνειδητοποιεί παράλληλα ότι 19 χρόνια είναι κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή γιατί τα πήγε καλά στην οικονομία, επομένως θα αποφευχθεί «θερμό επεισόδιο» γιατί θα έχει συνέπειες στην τουρκική οικονομία.

Δήλωσε επίσης ότι «κακώς πήγαν οι νεαροί στις βραχονησίδες γιατί καλή είναι η φιλοπατρία, άλλα η εξωτερική πολική ασκείται από τα αρμοδία θεσμικά όργανα της πολιτείας».

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι παραμένει «ανοικτό το παράθυρο» για λύση στο ονοματολογικό των Σκοπιών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή