Τελικός-ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τελικός-ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί, το Σάββατο 12 Μαΐου, ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προκήρυξη της διοργάνωσης. Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, στην οποία εκτός από την ομοσπονδία θα παραστούν εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ, της αστυνομίας και του ΟΑΚΑ. Τα όσα συνέβησαν πέρυσι στον Βόλο είναι δύσκολο να ξεχαστούν και σίγουρα αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη θα αποφασιστούν ο αριθμός των εισιτηρίων και πόσα θα πάρει κάθε ομάδα, η ώρα έναρξης (πιθανόν 19.30), η άφιξη των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα καταλάβουν το τμήμα του σταδίου που βλέπει προς τη Λεωφόρο Κηφισίας κ.ά.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σχετικά με τον τελικό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Δ. Γαβριηλίδης, μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής: «Επειδή είμαι αισιόδοξο άτομο πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τίποτα φέτος αν φυσικά θέλουμε όλοι, ομάδες, φορείς, αστυνομία. Επειδή συμμετέχω πέντε χρόνια σε αυτή τη φάση, εκτός από πέρυσι, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Με την εμπειρία όλων θα έχουμε ένα πολύ καλό τελικό. Πριν από τους ημιτελικούς είχαμε κάνει μια ερώτηση σαν επιτροπή στην ομοσπονδία και ο κ. Γραμμένος είπε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το μέρος. Γιατί όπως νομίζω και εγώ από θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει άλλο γήπεδο. Το ΟΑΚΑ προσφέρεται για να έχουμε τη σωστή διοργάνωση».

Το Grexit

Η ομαλή τέλεση του τελικού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου εν γένει με τη δαμόκλειο σπάθη του Grexit να επικρέμαται. Ως γνωστόν, τη Δευτέρα 23/4 θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της FIFA σχετικά με την εισήγηση περί Grexit που έχει υποβάλει η διορισμένη από τη FIFA στην ΕΠΟ, «Επιτροπή Παρακολούθησης», εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδιαιτέρως δε λόγω της ένοπλης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο οποίος διεκόπη οριστικά και οδήγησε στην αναβολή του πρωταθλήματος για μία αγωνιστική με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από το κογκρέσο της FIFA που θα συγκληθεί στις 10/6 στη Μόσχα. Μέχρι τότε, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να δώσει άλλα δικαιώματα και ο τελικός Κυπέλλου θα αποτελέσει «crash test».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή