Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας θύμα της απόπειρας ένοπλης ληστείας στην Κηφισιά

Πέθανε ο 52χρονος επιχειρηματίας θύμα της απόπειρας ένοπλης ληστείας στην Κηφισιά

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 52χρονος επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Σταματιάδης, μετά από δεκαοκτώ ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από μία εβδομάδα, ο 52χρονος εμφάνισε εγκεφαλικό οίδημα. Του είχαν χορηγηθεί συνολικά, από την αρχή της νοσηλείας του, 32 μονάδες αίματος, ενώ η οικογένειά του, είχε φέρει γιατρούς από το εξωτερικό για να τον παρακολουθήσουν.

Συλλυπητήρια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

«Μετά από δεκαεννέα (19) μέρες άνισης μάχης στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς" υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του ο επιχειρηματίας που πυροβολήθηκε στο σπίτι του, σε ένοπλη ληστεία στην Κηφισιά.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»

Το χρονικό της αιματηρής απόπειρας ληστείας

Η απόπειρα ληστείας στην οικία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έγινε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και μπήκαν στη μεζονέτα της οδού Κηφισού από την κεντρική είσοδο. Στο σπίτι δεν λειτουργούσε σύστημα συναγερμού, καθώς ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είχαν εγκατασταθεί πρόσφατα σε αυτό. Τη στιγμή της εισβολής, ο 52χρονος κοιμόταν με τη σύζυγό του σε υπνοδωμάτιο του 1ου ορόφου, ενώ στη σοφίτα βρισκόταν το ένα από τα τρία ενήλικα παιδιά τους (τα άλλα δύο σπουδάζουν στο εξωτερικό). Στο υπόγειο ήταν η οικιακή βοηθός, που όμως δεν κατάλαβε τις κινήσεις των δραστών. Δεν συνέβη το ίδιο με τον 52χρονο, ο οποίος ξύπνησε και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές. Αντέδρασε ακαριαία και ο ένας από τους δράστες τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο –πιθανώς λοστό– στο κεφάλι. Ο επιχειρηματίας έπεσε στο έδαφος, ωστόσο βρήκε άμεσα τη δύναμη να ξανασηκωθεί και τότε ο δεύτερος κουκουλοφόρος τον πυροβόλησε δύο φορές από κοντινή απόσταση στην πλάτη. Οι σφαίρες έπληξαν τον κ. Σταματιάδη σε ζωτικά όργανα. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και μέχρι αργά χθες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι πρώτες κρίσιμες ώρες στο νοσοκομείο μετά την ένοπλη επίθεση

Ο 52χρονος νοσηλευόταν, τουλάχιστον έως αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, διασωληνωμένος και σε βαριά καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Αθηνών, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σταθεροποιήσουν.

Είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο τα ξημερώματα στις 5.35 π.μ. με τραύματα στον κορμό από πυροβόλο όπλο το οποίο είχε πλήξει πολλαπλά όργανα, καθώς και θλαστικά τραύματα στο κεφάλι.

Μετά τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που έγιναν στα επείγοντα, ο τραυματίας διακομίστηκε στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη επέμβαση από ομάδα χειρουργών διαφόρων ειδικοτήτων (γενικοί χειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, νευροχειρουργοί και ουρολόγοι). Λίγο μετά το μεσημέρι και αφού είχε ολοκληρωθεί το πρώτο χειρουργείο ο τραυματίας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε αιμορραγία στο δεξί νεφρό. Ο 52χρονος οδηγήθηκε ξανά στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε νεφρεκτομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή