Διαβάζοντας στους δρόμους της Αθήνας

Διαβάζοντας στους δρόμους της Αθήνας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας ωραίος συνδυασμός: η ομάδα του Κινητήρα και η ομάδα χορού και περφόρμανς ΓΑΒ των Αντιγόνης Γύρα, Βίκυς Αδάμου και Ιάσονα Βενετσανόπουλου ακροβολίζεται στο κέντρο της Αθήνας, από την Κυριακή και έως την Πρωτομαγιά, ζωντανεύοντας τμήματα της πόλης με «απρόσμενες αναγνώσεις». Μέσα στην καθημερινότητα της πρωτεύουσας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της ομάδας ΓΑΒ, οι εννέα περφόρμερ θα προσπαθήσουν να ξαφνιάσουν τους ανυποψίαστους Αθηναίους με αναγνώσεις λογοτεχνικών και άλλων αποσπασμάτων.

Η Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, αν και επισήμως εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα, στις 18.00, στο Μουσείο της Ακρόπολης, έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται στην πόλη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ομάδες Κινητήρας και ΓΑΒ έχουν οργανώσει τις εξής παρεμβάσεις, πάντοτε 13.00-15.00: την Κυριακή, μετρό Πανεπιστήμιο, Βουκουρεστίου, Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Αμαλίας, Βουλή· τη Δευτέρα θα κινηθούν από το μετρό της Ακρόπολης προς τον σταθμό Θησείο, ενώ την Τρίτη από την πλ. Κυψέλης έως την πλ. Αμερικής, διά της Φωκ. Νέγρη. Στις 29/4 θα βρεθούν στον Εθνικό Κήπο, ενώ οι διαδρομές θα επαναληφθούν.

Η Αθήνα θα προσπαθήσει να γίνει πράγματι βιβλιοπρωτεύουσα. Το θέμα είναι να μην αντιδράσουμε όταν ακούσουμε κάποιον να διαβάζει φωναχτά πράγματα που μας αφορούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή