Γκροτέσκ φαντασία του Νίκου Νέσκε

Γκροτέσκ φαντασία του Νίκου Νέσκε

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στέκεται κανείς με σεβασμό, και με διάθεση εξερεύνησης, μπροστά στον νέο καλλιτέχνη, ετών 27, που στην ατομική έκθεση που παρουσιάζει αυτήν την περίοδο, οργανώνει με τόλμη και σαφήνεια τον δικό του κόσμο. Και αυτός ο κόσμος του ζωγράφου Νίκου Νέσκε είναι ένας κόσμος από μια δεξαμενή πλούσιας φαντασίας, ένας κόσμος που αναβλύζει από ζείδωρη πηγή.

Στον χώρο του ArteVisione, που δημιούργησε ο Νίκος Χιωτίνης, στην οδό Πηλίου 5, κοντά στην Πλατεία Κολιάτσου, η έκθεση του Νίκου Νέσκε με τίτλο «Ο φόβος φυλάει τα έρημα…» (επιμέλεια Αντρέας Ιωαννίδης, διάρκεια έως 16 Μαΐου) απλώνεται στον αχανή λευκό χώρο και τον εποικεί με διάθεση υπερχείλισης. Το σύμπαν του Νίκου Νέσκε εκλύεται ορμητικό, καλύπτει κάθε κενό και απελευθερώνει σπασμούς του υποσυνείδητου συνθέτοντας πυκνές αφηγήσεις γεμάτες σύμβολα και θραύσματα από εφιάλτες ή παραδείσους. Θυμίζοντας γκράφιτι και εξπρεσιονιστικές υπερβάσεις, ο Νίκος Νέσκες είναι πρώτα από όλα ο εαυτός του. Το δηλώνει ευθαρσώς και νιώθει κανείς ότι έχει ξετυλίξει ώς τώρα ένα μονάχα μέρος των δυνατοτήτων του. Ακούγεται παράδοξο καθώς η έκθεση είναι μεγάλη, αλλά το ταλέντο του ζωγράφου δείχνει ότι θα ακολουθήσουν πολλά στάδια, ενδιαφέροντα και ίσως απρόβλεπτα. Αυτό που παρουσιάζει έχει προσωπικότητα και ορισμένα έργα έχουν ιδιαίτερο βάθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή