Γιλντιρίμ: Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας η Ελλάδα

Γιλντιρίμ: Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας η Ελλάδα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως καταφύγιο των «εχθρών της Τουρκίας» περιέγραψε την Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ σε αναλόγου ύφους και περιεχομένου ανακοίνωση το Τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε ευθέως τη χώρα μας ότι προστατεύει πραξικοπηματίες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν  την Ελλάδα σαν «ασφαλές λιμάνι», προσθέτοντας ότι η στάση της Ελλάδας απέναντι σε άτομα που η Άγκυρα τα αντιμετωπίζει ως οπαδούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο κ. Γιλντιρίμ χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα» άνθρωποι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα καθώς οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας, Αθηνών των γειτόνων και των συμμάχων του ΝΑΤΟ έχουν δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες.

«Η Ελλάδα είναι γειτονική και φιλική μας χώρα. Σκεφτόμαστε ότι ο εχθρός μας πρέπει να είναι και εχθρός της Ελλάδας.

Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να συμπεριφέρεται. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό οι εγκληματίες της οργάνωσης FETO άρχισαν να βλέπουν την Ελλάδα ως ασφαλές καταφύγιο. Κι αυτό βλάπτει την καλή γειτονία και την φιλία μας. Ελπίζω ότι θα εκδώσει στην χώρα μας τα μέλη αυτής της οργάνωσης. Επαναλαμβάνουμε αυτή την έκκληση μας. Δεν επιθυμούμε μια αρνητική επίδραση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας λόγω των μελών της οργάνωσης FETO (οργάνωση του Γκιουλέν)"»., είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιλντιρίμ.

Οι δηλώσεις Γιλντιρίμν έρχονται λίγες ώρες μετά από αναλόγου ύφους ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για «απελευθέρωση» του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί ανέφερε τα εξής:

«Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή