Ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC, η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου επέστρεψε, για 5η συνεχή χρονιά

Ο θεσμός των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC, η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου επέστρεψε, για 5η συνεχή χρονιά

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Public, τα πιο σύγχρονα βιβλιοπωλεία, συνεχίζουν τον καθιερωμένο βιβλιοφιλικό θεσμό, Βραβεία Βιβλίου Public. Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος 160 εκδότες, 2.500 τίτλοι βιβλίων και 1.800 συγγραφείς. Κάθε αναγνώστης μπορεί να συμμετέχει στον πιο σημαντικό θεσμό για το βιβλίο ψηφίζοντας τα αγαπημένα του βιβλία από τις 22 Μαρτίου στο www.publicbookawards.gr. Πέρυσι τα Βραβεία Βιβλίου Public 2017, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς περισσότεροι από 110.000 μοναδικοί αναγνώστες, ανέδειξαν με 235.000 ψήφους τους αγαπημένους τους συγγραφείς και βιβλία, μέσα από τον μόνο θεσμό βραβείων για τα οποία ψηφίζει ο αναγνώστης.

Το 2018, ο θεσμός τιμά την ανακήρυξη της Αθήνας από την Unesco ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018  μέσω ενός ειδικού αφιερώματος για  τους «Λογοτέχνες της Αθήνας». Το ειδικό αφιέρωμα έχει στόχο όχι μόνο να συστήσει στο κοινό όλους τους συγγραφείς οι οποίοι με το έργο τους τίμησαν την Αθήνα αλλά και να αναδείξει σημεία της πόλης άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του βιβλίου. Στην κατηγορία αυτή οι εκδότες θα προτείνουν λογοτέχνες (έλληνες ή ξένους) οι οποίοι προέβαλαν την πόλη της Αθήνας σε περισσότερα από 4 έργα τους. 

Παράλληλα προστίθεται μια νέα πολύ σημαντική κατηγορία στα Βραβεία Κοινού, αυτή του Πρωτοεμφανιζόμενου  Συγγραφέα στην πεζογραφία.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετέχουν ενεργά για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Public Κύπρου, τα οποία προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό να αναδείξει τις δικές του αναγνωστικές προτιμήσεις στο www.publicbookawards.gr.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2018 εσύ αποφασίζεις: Μπες στην ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr από τις 22 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ψήφισε το αγαπημένο σου βιβλίο σε όσες κατηγορίες επιθυμείς και πάρε μέρος στον πιο σημαντικό εγχώριο θεσμό για το βιβλίο!

Οι 11 κατηγορίες  για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό:

1. Ελληνικό μυθιστόρημα

2. Ελληνικό διήγημα

3. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα/διήγημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)

4. Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα

5. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία, ψυχολογία)

6. Ελληνική σύγχρονη ποίηση

7. Ελληνική παιδική λογοτεχνία

8. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία

9. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)

10. Κατηγορία «έκπληξη» Ήρωας/ Ηρωίδα -Έμπνευση

11. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς

Το κοινό στη δεύτερη φάση του θεσμού (από τις  21 Απριλίου και έως τις 21 Μαΐου) θα ψηφίσει ανάμεσα στα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία, όπως αυτά θα έχουν προκύψει από τις ψήφους του κοινού σε κάθε κατηγορία, ώστε να αναδείξει τους νικητές του 2018. Η τελετή απονομής των βραβείων βιβλίου Public  2018 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου σε μια μοναδική βραδιά στο θέατρο Παλλάς.

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές που θα απαρτίζονται από επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου.

Τα ειδικά βραβεία είναι:

1. Καλύτερη Εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο (Ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, εικονογράφους & γραφίστες θα επιλέξει το παιδικό βιβλίο με την καλύτερη εικονογράφηση)

2. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα (Σε αυτήν την κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2017 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα)

3. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public (Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public από Ελλάδα & Κύπρο. Στις κατηγορίες αυτές συμπεριλαμβάνονται ως υποψήφια τα βιβλία που κατατίθενται και στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού)

  • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελλάδας και Κύπρου Ελληνικό Μυθιστόρημα/ Διήγημα/ Non-Fiction/ Ποίηση
  • Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public  Ελλάδας και Κύπρου Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή