Δεύτερη πράξη μετά το χτύπημα στον Στεφανάκο η δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους

Δεύτερη πράξη μετά το χτύπημα στον Στεφανάκο η δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως τη δεύτερη πράξη του έργου που ξεκίνησε με τη δολοφονία Στεφανάκου αντιμετωπίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ το χθεσινό δολοφονικό χτύπημα κατά του 45χρονου Γιώργου Λίτσα έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους.

Ο Γιώργος Λίτσας είχε βαρύ ποινικό παρελθόν και θεωρούνταν ένα από τα βαριά ονόματα στον κόσμο της νύχτας.

Μάλιστα το όνομά του είχε το 2011 συμπεριληφθεί στη δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 μπράβους και οι αστυνομικοί που χειρίσθηκαν την υπόθεση, του απέδιδαν ηγετικό ρόλο σε μια από τις εξαρθρωθείσες ομάδες.

Αμεσος συνεργός του Λίτσα θεωρούνταν ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος είχε δολοφονηθεί και αυτός το 2017 έξω από το σχολείο του γιου του, στα Γλυκά Νερά.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο Λίτσας είχε έρθει σε ρήξη με τον Γρίβα και άλλα άτομα της ίδιας «φράξιας» και προσεταιρίστηκε σταδιακά τον Βασίλη Στεφανάκο.

Πιθανολογείται λοιπόν ότι ο φόνος του Λίτσα δεν αποτελεί ενέργεια αντεκδίκησης για τη δολοφονία του Στεφανάκου αλλά τη δεύτερη πράξη του ίδιου «έργου».

Και το βασικότερο σενάριο προς την κατεύθυνση αυτή θέλει εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεση Στεφανάκου να θέλουν τώρα να «αποσύρουν» από το παιγνίδι της διαδοχής και τον Λίτσα, προκειμένου ο δρόμος προς την κυριαρχία τους στη νύχτα να είναι απρόσκοπτος.

Εναντίον του Λίτσα είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και το 2016 ,  σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους.

Κατά πληροφορίες, πίσω από εκείνη την επίθεση βρισκόταν, ο άλλοτε στενός φίλος και συνεργάτης του Λίτσα, Βασίλης Γρίβας.

Ο «Μπούμπι», όπως ήταν το παρατσούκλι του 45χρονου Λίτσα, είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με θύμα τον ταμία Δημ. Μαντούβαλο καθώς και για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή