Η πρώτη εκτέλεση του «Nothing Compares 2 U» από τον Prince

Η πρώτη εκτέλεση του «Nothing Compares 2 U» από τον Prince

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Prince, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η πρωτότυπη εκτέλεση του τραγουδιού «Nothing Compares 2 U», τραγουδισμένο από τον πρίγκιπα της ποπ.

Η ηχογράφηση έγινε το 1984 και το τραγούδι συνοδεύεται από ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Prince κατά τη διάρκεια προβών με το συγκρότημά του The Revolution.

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και ρομαντικά κομμάτια που έγραψε ο Prince δόθηκε το 1990 στην Sinead O’ Connor, η οποία το ερμήνευσε μοναδικά.

Πριν όμως το ερμήνευσε ο ίδιος με τον δικό του μοναδικό τρόπο και η εκτέλεση είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε έως σήμερα. Το demo του Prince εντοπίστηκε σε μία αποθήκη, έναν τεράστιο χώρο που χρησιμοποιούσε για πρόβες στην αρχή της καριέρας του.

Το ανακάλυψε ο Michael Howe ο οποίος μιλώντας στο BBC αποκάλυψε και την πηγή έμπνευσης του πρίγκιπα:

«Το έγραψε για τη Sandy, την οικονόμο του, η οποία αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της. Η διάθεσή του από εκείνη την ημέρα ήταν σκοτεινή. Το μόνο που ρωτούσε ήταν πότε θα επιστρέψει η Sandy».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή