Η ΑΕΚ περιμένει να γιορτάσει τον τίτλο έπειτα από 24 χρόνια

Η ΑΕΚ περιμένει να γιορτάσει τον τίτλο έπειτα από 24 χρόνια

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιέστα τίτλου αλλά με… αστερίσκο που παραπέμπει στην αναμενόμενη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων για την τύχη του αγώνα της με τον ΠΑΟΚ, ετοιμάζει η ΑΕΚ αύριο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όπου με τα τωρινά δεδομένα, της αρκεί μια ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για να γιορτάσει μαζί με τους φίλους της την κατάκτηση του τίτλου. Εχουν περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που η Ενωση γεύθηκε αυτή την επιτυχία και ως εκ τούτου, η προσμονή των οπαδών της έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη. Το κύμα ενθουσιασμού μεγάλωσε από τη χιτσκοκική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα άρχισαν να εξαφανίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, με το sold out να θεωρείται πιθανό ακόμα στο αχανές ΟΑΚΑ των 68.000 θέσεων! Ολα αυτά, υπό την αίρεση ότι η έφεση του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει τα δεδομένα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συν την υποσημείωση ότι ο Λεβαδειακός είναι εξαιρετικός εφέτος, διεκδικεί την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και μοιάζει ικανός να χαλάσει τη φιέστα της ΑΕΚ, ειδικά αν τον υποτιμήσει. Χαρακτηριστικό αυτής της αγωνιστικής και των δύο επόμενων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, είναι ότι όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν την ίδια μέρα (Κυριακή) και ώρα (19.00). Ο λόγος προφανέστατος: η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, μιας και υπάρχουν κάποια μέτωπα ανοικτά όσον αφορά τη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, την 5η που δίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά και τη μάχη της σωτηρίας, όπου Λαμία και Απόλλων έχουν εξασφαλίσει μεγάλο αβαντάζ 5 βαθμών από την προτελευταία Κέρκυρα.

Τη 2η θέση τη διεκδικούν ο ΠΑΟΚ (υποδέχεται την Ξάνθη) και ο Ολυμπιακός (παίζει στη Ριζούπολη με τον φορμαρισμένο -10 β. τις τελευταίες 4 αγωνιστικές- Απόλλωνα), ενώ την 5η αρκετές ομάδες, με πιο ενδιαφέρον ματς αυτό της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και στον Παναθηναϊκό. Στην ουρά της βαθμολογίας, η Κέρκυρα παίζει στο νησί της το τελευταίο της χαρτί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και η Λαμία ψάχνει μία ακόμη ανάσα στο Αγρίνιο. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον υποβιβασμένο Πλατανιά και με νίκη «κλειδώνει» μία θέση στην πρώτη τετράδα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (28η αγωνιστική), με σέντρα σε όλα τα παιχνίδια στις 19.00, αύριο: ΑΕΚ – Λεβαδειακός, Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Ξάνθη, Απόλλων – Ολυμπιακός, Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος – Πλατανιάς, Παναιτωλικός – Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΛ.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 63, ΠΑΟΚ 55, Ολυμπιακός 54, Ατρόμητος 47, Ξάνθη 39, Αστέρας Τρίπολης 36, Λεβαδειακός 34, Πανιώνιος 34, Παναθηναϊκός 32, Παναιτωλικός 32, ΠΑΣ Γιάννινα 30, Λάρισα 29, Λαμία 26, Απόλλων 26, Κέρκυρα 21, Πλατανιάς 10. Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει -3 β. και δύο μηδενισμούς (εκκρεμεί η έφεσή του για τον αγώνα με την ΑΕΚ), o Παναθηναϊκός -5 β. (εκκρεμεί η οριστικοποίηση της αφαίρεσης 3 β. για την υπόθεση Βέμερ) και ο Ολυμπιακός -3 β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή