Οι 1.100 κενές θέσεις της κινητικότητας

Οι 1.100 κενές θέσεις της κινητικότητας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρυμένη συμμετοχή υπουργείων και «παρθενική» συμμετοχή των ΟΤΑ καταγράφεται στον πρώτο κύκλο της κινητικότητας για το 2018, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας ενέκρινε 785 θέσεις προς μετάταξη και 332 θέσεις προς απόσπαση, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας και από σήμερα μέχρι και τις αρχές Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Τα αιτήματα αναμένεται να αξιολογηθούν μέχρι τις αρχές Ιουνίου και εν συνεχεία θα υλοποιηθούν οι μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι θέσεις προς μετάταξη έχουν ως εξής: υπουργείο Οικονομίας 39, υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) 10, υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής 38, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων 148, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών 30, Δήμος Τεμπών 6, Δήμος Αμυνταίου 4, Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης 19, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 28, Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. 48, υπουργείο Ναυτιλίας 14, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής 11, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 4, υπουργείο Εργασίας 274, ΑΣΕΠ 2, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 2, Δήμος Κέρκυρας 43, Δήμος Ηλιδας 20.

Αντίστοιχα, οι προς απόσπαση θέσεις έχουν ως εξής: υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης ) 2, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων 187, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών 5, Δήμος Αμυνταίου 3, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 28, υπουργείο Ναυτιλίας 53, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής 5, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 4, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3, υπουργείο Δικαιοσύνης – Υπηρεσίες επιμελητών Ανηλίκων 31, υπουργείο Δικαιοσύνης / ΝΠΙΔ ΕΠΑΝΟΔΟΣ 11.

Στον πρώτο κύκλο της κινητικότητας για το 2018 συμμετέχουν ΟΤΑ οι οποίοι ήταν απόντες από τον κύκλο του 2017, καθώς δεν είχαν καταρτίσει οργανογράμματα, ενώ και κάποια υπουργεία απουσίαζαν για τον ίδιο λόγο.

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο πρώτος κύκλος κινητικότητας του 2017 καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου. Η κύρια αιτία των καθυστερήσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι φορείς προέλευσης μέχρι τώρα δεν απαντούσαν στο αν πληρούν τις προϋποθέσεις για την αποδέσμευση του υπαλλήλου και ιδιαίτερα εάν καλύπτουν το 50% των αναγκών τους σε προσωπικό. Η συγκεκριμένη προϋπόθεση τέθηκε προκειμένου να μην υπάρξουν περιπτώσεις υποστελέχωσης υπηρεσιών.

Στην τελευταία συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της τρόικας, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις. Προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε τροπολογία που αντιμετωπίζει τα «γραφειοκρατικά» ζητήματα που ανέκυψαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή