Θύμα και ο Γ. Λίτσας στον άγριο πόλεμο της «νύχτας»

Θύμα και ο Γ. Λίτσας στον άγριο πόλεμο της «νύχτας»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα στον πόλεμο για τον «έλεγχο της νύχτας» έπεσε την Πέμπτη και ο 45χρονος Γιώργος Λίτσας, που δολοφονήθηκε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους. Είχε μόλις παρκάρει το αυτοκίνητό του, ένα σκουρόχρωμο Smart, όταν οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του πυροβολώντας τον από κοντινή απόσταση με πολεμικό όπλο καλάσνικοφ. Οι σφαίρες τον τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματός του και, παρότι μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», κατέληξε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. «Ηταν τόσο μεγάλη η αιμορραγία, που οι αστυνομικοί που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο της επίθεσης δεν μπορούσαν να διακρίνουν πόσες σφαίρες είχε δεχθεί», δήλωσε χθες στην «Κ» αστυνομικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που μετέχει στην έρευνα.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 45χρονο στην οδό Πεισιστράτους, έξω ακριβώς από το σπίτι του. Δευτερόλεπτα αφότου είχε παρκάρει και πριν προλάβει να αποβιβαστεί από το Smart, οι δράστες ακινητοποίησαν προσωρινά το αυτοκίνητό τους δίπλα σ’ αυτό του Λίτσα και από το ανοικτό παράθυρο πυροβόλησαν εναντίον του, πάνω από δέκα φορές. Το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ειδοποιήθηκε για το περιστατικό στις 9.40 μ.μ. και αμέσως δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μεταβούν στο σημείο. Φτάνοντας εκεί οι ένστολοι έβγαλαν τον αιμόφυρτο άνδρα από το αυτοκίνητό του και, από κοινού με τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, τον επιβίβασαν σε ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τις πρώτες περιγραφές των αστυνομικών, ο Λίτσας βαριανάσαινε και είχε ασθενή σφυγμό. Διεκομίσθη στον «Ερυθρό Σταυρό» και λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε. Από το σημείο της ένοπλης επίθεσης αστυνομικοί περισυνέλεξαν 11 κάλυκες καθώς και βολίδες από καλάσνικοφ. Η κηδεία του 45χρονου θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ μέχρι αργά χθες δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας στο πτώμα του άτυχου άνδρα.

Ο Γιώργος Λίτσας είχε βαρύ ποινικό παρελθόν και θεωρούνταν ένα από τα βαριά χαρτιά στον κόσμο της νύχτας. Το 2011 είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 μπράβους και μάλιστα οι αστυνομικοί τού απέδιδαν ηγετικό ρόλο σε μια από τις ομάδες μπράβων που είχαν εξαρθρωθεί. Αμεσος συνεργός του θεωρούνταν ο Βασίλης Γρίβας, που δολοφονήθηκε το 2017 έξω από το σχολείο του γιου του, στα Γλυκά Νερά. Πάντως, τα τελευταία χρόνια ο Λίτσας είχε έρθει σε ρήξη με τον Γρίβα και άλλους ισχυρούς μπράβους από την ίδια «φράξια» και είχε προσεταιριστεί τον Βασίλη Στεφανάκο. Ο τελευταίος είχε την ίδια τύχη με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του εγκλήματος: δολοφονήθηκε με πάνω από 20 σφαίρες έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι. Πιθανολογείται ότι ο φόνος του Λίτσα δεν αποτελεί ενέργεια αντεκδίκησης για τη δολοφονία του Στεφανάκου αλλά τη δεύτερη πράξη του ίδιου «έργου». Αστυνομικές, και όχι μόνο, πηγές έλεγαν χθες στην «Κ» ότι «αυτοί που παρήγγειλαν την εκτέλεση του Στεφανάκου αποφάσισαν να “αποσύρουν” από το παιχνίδι της διαδοχής και τον Λίτσα, προκειμένου να μη συναντήσουν εμπόδια στην πορεία τους προς την επικυριαρχία στη νύχτα».

Ο «Μπούμπι»

Και το 2016 είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Λίτσα, σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους. Πίσω από εκείνη την επίθεση βρισκόταν, κατά πληροφορίες, ο άλλοτε στενός φίλος και συνεργάτης του Λίτσα, Βασίλης Γρίβας. Ο «Μπούμπι», όπως ήταν το παρατσούκλι του 45χρονου Λίτσα, είχε κατηγορηθεί για την αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας με θύμα τον ταμία Δημ. Μαντούβαλο καθώς και για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή