Το τένις επιστρέφει στην Ελλάδα

Το τένις επιστρέφει στην Ελλάδα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο πολλά επιτεύγματα δεν έχουν προηγούμενο για το ελληνικό τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φιγουράρει στην 71η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Και τη Δευτέρα θα βελτιώσει την κατάταξή του μετά την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό στο Μονακό και την πρώτη του νίκη σε Μάστερς. Στα 19 του χρόνια δείχνει ικανός για διακρίσεις στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο του παγκόσμιου τένις, το άλλοτε νούμερο 1 στην κατάταξη των τζούνιορ.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην 49η θέση. Χωρίς ίχνος υπερβολής, πλησιάζει η ημέρα που θα ξεπεράσει τη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία είχε ανέβει έως το Νο 42 στον κόσμο. Τον περασμένο μήνα προχώρησε έως τον 4ο γύρο του Ιντιαν Ουέλς στην Καλιφόρνια και εν συνεχεία έως τον 3ο γύρο στο Μαϊάμι. Στα 22 της χρόνια είναι άκρως ανταγωνιστική, με κύριο μέλημά της να σταθεροποιηθεί μέσα στις πρώτες 50 θέσεις. Και εν συνεχεία, να κοιτάξει ψηλότερα.

Η Σάκκαρη προτίμησε να αφήσει στην άκρη τις αυξημένες υποχρεώσεις της στο τουρ της WTA, να έρθει στην Ελλάδα και να ενισχύσει την εθνική ομάδα στην προσπάθεια ανόδου στο Γκρουπ Ι της Ευρωαφρικανικής Ζώνης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μάλιστα, δεν έπαιξε και στο μεγάλο τουρνουά της Στουτγάρδης για να τιμήσει τα χρώματα της πατρίδας της.

Στις 11 το πρωί θα αρχίσει στο Τατόι Club η τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Και διάχυτη είναι η αισιοδοξία των μελών της ελληνικής αποστολής για να πανηγυρίσουν το απόγευμα την άνοδο, σε ένα κορτ χιλίων θέσεων όπου δεν θα υπάρχει κενή θέση αφού από την περασμένη εβδομάδα έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια. Χωρίς ίχνος υπερβολής, ακόμη και 10.000 εισιτήρια να είχαν κυκλοφορήσει, πάλι θα είχαν εξαντληθεί, αφού η ζήτησή τους δεν έχει προηγούμενο.

Στοιχείο το οποίο αποδεικνύει τη μεγάλη «διείσδυση» του τένις στις τάξεις των φιλάθλων της χώρας. Και κάτι ακόμη: η πλειοψηφία του κόσμου θέλει να είναι κοντά σε αθλητικά γεγονότα. Και όταν υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας και η βεβαιότητα πως οι μοναδικοί πρωταγωνιστές της εξόδου του θα είναι οι ίδιοι οι αθλητές, τότε σπεύδει να πάρει θέση στην εξέδρα. Ισως αυτή να είναι η απάντηση για τις άδειες εξέδρες στα γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας, όπου έχουν χαθεί ο προσανατολισμός, το αίσθημα της δικαιοσύνης και η ασφάλεια εδώ και καιρό.

Το τένις βιώνει τη δική του άνοιξη στη χώρα. Δεν αποκλείεται στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το 2020 στο Τόκιο, η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί με τρεις αθλητές, τον Τσιτσιπά, τη Σάκκαρη, αλλά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία σε ηλικία 21 ετών φιγουράρει στην 171η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Για την καλύτερη ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων τενιστών, η Μαρία Σάκκαρη ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) να διαθέσει στους συναθλητές της το ποσό που της αναλογεί. Ενα ακόμη δείγμα του ήθους μίας αθλήτριας η οποία σε εποχές που ο επαγγελματισμός επηρεάζει τις αποφάσεις των αθλητών, εκείνη επιλέγει τον δύσκολο, τον ωραίο δρόμο. Δίχως άλλο, εν έτει 2018 η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται. Υπάρχει ελπίδα, τελικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή