Η σίγουρη επένδυση στον αθλητικό τουρισμό

Η σίγουρη επένδυση στον αθλητικό τουρισμό

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… blue chip της εθνικής οικονομίας μπορεί να εξελιχθεί ο αθλητικός τουρισμός και ειδικά ο θαλάσσιος, εάν γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις. Η θάλασσα που περιβάλει ολόκληρη τη χώρα μας, σύμφωνα με τους ειδικούς, διαθέτει άπειρες δυνατότητες για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων που θα ενισχύσουν την οικονομία και θα διαφημίσουν την Ελλάδα. Πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Laser 4.7 και η επιτυχία του αποτελεί παρακαταθήκη για τη διεκδίκηση άλλων διοργανώσεων.

Στην Πάτρα αγωνίστηκαν 320 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες. Εκτός από τους αθλητές, τους κριτές, τους παράγοντες και τους προπονητές, υπήρχαν και οι συνοδοί τους (στα Laser 4.7 παίρνουν μέρος -18 ετών). Υπολογίζεται ότι την Πάτρα επισκέφθηκαν για τη διοργάνωση, περίπου, 1.000 άνθρωποι, οι οποίοι έμειναν δέκα ημέρες. Βέβαια, οι περισσότεροι από τους ξένους αθλητές ήρθαν νωρίτερα για να γνωρίσουν τον θαλάσσιο στίβο. Αυτή η μεγάλη ομάδα κοιμήθηκε στα ξενοδοχεία της περιοχής, έφαγε στα εστιατόρια, ψώνισε από τα καταστήματα και στήριξε την οικονομία της πόλης. Το πιο σημαντικό, όμως, απ’ όλα είναι ότι μετετράπη σε πρεσβευτή διαφήμισης της Αχαΐας μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τη διοργάνωση της Πάτρας τη διεκδίκησε από την Ευρωπαϊκή Κλάση Laser η αντίστοιχη ελληνική μαζί με τον Ιστιοπλοϊκό Oμιλο Πάτρας – Ρίου «Ιάσων», ο οποίος και την ανέλαβε. Η Ελληνική Κλάση Laser, που έχει ως στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη της κατηγορίας, δεν έμεινε μόνο εκεί. Διεκδίκησε και πήρε από την ευρωπαϊκή, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser νέων ανδρών – νέων γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στο Καλαμάκι και τα ευρωπαϊκά Standard και Radial, για τις ολυμπιακές κατηγορίες ανδρών – γυναικών, που θα γίνουν το 2020 στην Καλαμάτα. «Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους ιστιοπλόους μας να αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα τους. Το κέρδος είναι διπλό: οι αθλητές μας παίρνουν μέρος σε μεγάλους αγώνες χωρίς πολλά έξοδα και οι ξένοι φέρνουν έσοδα στη χώρα. Εάν οι διοργανώσεις γίνονταν εκτός Ελλάδος, θα έπαιρναν μέρος μόνο οι αθλητές της εθνικής ομάδας και όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Κλάσης Laser Βαγγέλης Παύλου.

Ενθουσιασμένος από τη διοργάνωση της Πάτρας ήταν και ο Ζαν Λικ Μισόν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κλάσης: «Από το 1991 είχε να διεξαχθεί διοργάνωση Laser στη χώρα σας και, αρχικά, το σκεφθήκαμε εάν έπρεπε να τη δώσουμε. Τελικά, έγινε ένας πολύ καλός αγώνας και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα γίνει σε Καλαμάκι και Καλαμάτα», τόνισε στην «Κ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή