Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση διθέσιου αεροσκάφους – Στην Αθήνα οι σοροί για ιατροδικαστική εξέταση

Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση διθέσιου αεροσκάφους – Στην Αθήνα οι σοροί για ιατροδικαστική εξέταση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε γύρω στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σκάλωμα του νομού Φωκίδας.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 61 και 58 ετών αντίστοιχα,  ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των οποίων είναι απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι σοροί των δύο ανδρών πρόκειται να μεταφερθούν – κατά πληροφορίες –  στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας, προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το διθέσιο αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι και κατά πληροφορίες από τοπικά μέσα, στην περιοχή, έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι.

Όσον αφορά στα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, εμπειρογνώμονες αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία από το σημείο που έπεσε το αεροπλάνο, ενώ ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, είναι να προέκυψε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα κατά την επιστροφή του αεροπλάνου από την περιοχή της Κωπαΐδας.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 4.10 μμ και λίγο αργότερα 12 άνδρες, τέσσερα οχήματα της Υπηρεσίας και δύο ασθενοφόρα, έσπευσαν επί τόπου ενώ άμεσα διεκόπη η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν ήδη νεκρός, τον οποίο εντόπισαν έξω από το αεροσκάφος.

Ο δεύτερος εκ των επιβατών εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα μέσα στο αεροσκάφος και όπως οι επιβεβαίωσαν οι άνδρες της πυροσβεστικής που συμμετείχαν στον  απεγκλωβισμό του, κατά τη διάρκεια αυτού διατηρούσε ακόμη τις αισθήσεις του.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή