«Υποπτο drone» έξω από το παλάτι κατέρριψαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας

«Υποπτο drone» έξω από το παλάτι κατέρριψαν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας κατέρριψαν ένα μικρό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έξω από το παλάτι του βασιλιά στο Ριάντ, όπως ανέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε και το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA αφού αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο βίντεο που έδειχναν σφοδρά πυρά στη συνοικία αυτή. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ριάντ είπε ότι σε ένα φυλάκιο ελέγχου στη Χοζάμα εντοπίστηκε το μη επανδρωμένο αεροπλανάκι και «αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με τους κανόνες».

Ο βασιλιάς Σαλμάν δεν βρισκόταν στο παλάτι του, ανέφερε ένας αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. «Ο βασιλιάς βρισκόταν στο κτήμα του στην Ντιρίγια», μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Βίντεο με καταιγισμό πυροβολισμών έκαναν νωρίτερα το γύρο του διαδικτύου, όπως μετέδωσε πρώτα το Russia Today, το οποίο ωστόσο σημειώνει στο σχετικό του δημοσίευμα ότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει την είδηση.  

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται γύρω από το συμβάν, καθώς υπάρχουν και αναφορές διάψευσης των πυροβολισμών από Σαουδάραβα αξιωματούχο, σύμφωνα με τοπικό μέσο. 

Χρήστες στο Twitter έσπευσαν να ερμηνεύουν το περιστατικό ως απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι τα πυρά άνοιξαν όταν οι φρουροί του παλατιού εντόπισαν το μικρό drone να πετά πολύ κοντά στην κατοικία του βασιλιά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή