Τα λόγια αγάπης του στρατιώτη Μπους στη Μπάρμπαρα μέσα από επιστολή του 1943

Τα λόγια αγάπης του στρατιώτη Μπους στη Μπάρμπαρα μέσα από επιστολή του 1943

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις χειρόγραφες επιστολές που ο Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος είχε στείλει στην αγαπημένη του Μπάρμπαρα την εποχή που υπηρετούσε στο Ναυτικό, στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το γράμμα που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη George H.W. Bush Library and Museum στο Τέξας είχε γραφτεί το 1943 όταν ο Τζορτζ Μπους ήταν μόλις 19 ετών.

Σε αυτό μιλάει με πολύ τρυφερά λόγια στη γυναίκα που θα γινόταν μετά από χρόνια Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1941 σε σχολικό χορό. «Παντρεύτηκα τον πρώτο άνδρα που φίλησα» συνήθιζε να λέει η ίδια στα παιδιά της. Παρέμειναν μάλιστα παντρεμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλο προεδρικό ζευγάρι. 

Ακολουθεί η επιστολή του Τζορτζ Μπους προς την Μπάρμπαρα:

Αγαπημένη μου Μπαρ, θα έπρεπε να είναι εύκολο να σου γράψω αυτή την επιστολή, οι λέξεις θα έπρεπε να βγαίνουν εύκολα και περίμενα ότι θα ήταν απλό να σου πω πόσο βαθιά ευτυχισμένος ένιωσα όταν άνοιξα το χαρτί και είδα την ανακοίνωση του αρραβώνα μας αλλά για κάποιο λόγο μου είναι αδύνατον να σου πω σε ένα γράμμα όλα όσα θα ήθελα. Σε αγαπώ, μονάκριβή μου με όλη μου την καρδιά και το να ξέρω ότι με αγαπάς σημαίνει για μένα τα πάντα. Πόσο συχνά αναλογίζομαι την υπέρμετρη χαρά που θα νιώσουμε μια μέρα. Πόσο τυχερά θα είναι τα παιδιά μας να έχουν εσένα για μητέρα τους. 

Για πολύ καιρό περίμενα με αγωνία να έρθει η μέρα που θα ανεβαίναμε στο πλοίο και θα ξεκινούσαμε για τη θάλασσα. Φαινόταν ότι η επίτευξη αυτού του στόχου ήταν ό,τι περισσότερο θα μπορούσα να επιθυμήσω για κάποιο διάστημα, αλλά Μπάρμπαρα, εσύ όλα αυτά τα άλλαξες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θέλω να πάω -αυτό θα ήταν ψέμα. Δουλεύουμε τόσο καιρό με ένα στόχο στο μυαλό, να είμαστε τόσο προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε τον εχθρό μας (…)

Τώρα η αναχώρηση δε μου μοιάζει με περιπέτεια αλλά δουλειά, που ελπίζω ότι θα τελειώσει πριν κρατήσει πολύ. Ακόμη και τώρα, σκέφτομαι την επιστροφή. Αυτό μπορεί να ακούγεται μελοδραματικό, αλλά αν ακούγεται έτσι, αυτό οφείλεται στην ανεπάρκειά μου να πω τι εννοώ. Μπάρμπαρα, έχεις γεμίσει τη ζωή μου με όλα όσα δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστώ- η απόλυτη ευτυχία μου είναι η απόδειξη της αγάπης μου για σένα.

Την Τετάρτη είναι η τελετή καθέλκυσης και ελπίζω να είσαι εκεί (…) Πόσο περήφανος θα είμαι αν μπορέσεις να έλθεις.

Eχουμε πολλά να κάνουμε και τόσο λίγο. Είναι τρομακτικό ώρες ώρες. (….) Καληνύχτα ομορφιά μου. Κάθε φορά που σε λέω όμορφη, θες να με σκοτώσεις, αλλά πρέπει να το αποδεχθείς. Ελπίζω την Πέμπτη να έχω ρεπό – υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα.

Με όλη μου την αγάπη

Poppy

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή