Μητσοτάκης: Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί

Μητσοτάκης: Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εθελοντές αλλά και κατοίκους της περιοχής που βρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας για την εκδήλωση «Ελπίδος 2030» συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ενημερώθηκε για το έργο 25 οργανώσεων από όλη την Ευρώπη που παρουσιάζουν στην Αθήνα το έργο τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, για την προστασία του περιβάλλοντος, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων και την προώθηση της διεθνούς δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την υπαίθρια συναυλία της πολιτισμικής χορωδίας «Πολυφώνικα» και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και την έκθεση «Πλανήτης 2030» που δημιούργησε η «ActionAid HELLAS» μαζί με 40.000 μαθητές από όλη τη χώρα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη να περάσουν στην εφαρμοσμένη πολιτική οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ, για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Αθήνας για τη βιώσιμη ανάπτυξη που περιλαμβάνει 17 στόχους. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι μια πολιτική που μας αφορά όλους. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να περάσουν και στην εφαρμοσμένη πολιτική. Απέναντι στην γκρίζα Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας υπάρχει και μια Ελλάδα που δημιουργεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση συντονίζεται από την «Actionaid, το Victoria Square Project και την Ελληνική Πλατφόρμα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία όλης αυτής της δράσης ανήκει στο World Human Forum.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή