Μαξίμου προς Ερντογάν: «Απαράδεκτα και απορριπτέα» τα περί ανταλλαγής των «8» με τους Ελληνες στρατιωτικούς

Μαξίμου προς Ερντογάν: «Απαράδεκτα και απορριπτέα» τα περί ανταλλαγής των «8» με τους Ελληνες στρατιωτικούς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και απορριπτέα» οποιαδήποτε αναφορά «περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα», ζητώντας παράλληλα την «άμεση επιστροφή» των τελευταίων, «χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος.

Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια. Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή