Πιθανή η ακύρωση του 25% των πτήσεων της Air France λόγω της απεργίας των εργαζομένων

Πιθανή η ακύρωση του 25% των πτήσεων της Air France λόγω της απεργίας των εργαζομένων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 25% των πτήσεων της Air France εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί αύριο Δευτέρα, καθώς συνεχίζεται για 10η ημέρα η απεργία του προσωπικού της εταιρείας, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 65% των πτήσεων μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Υπολογίζεται επίσης ότι θα γίνει κανονικά και το 85% των δρομολογίων μικρών αποστάσεων, από το αεροδρόμιο Ορλί και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας.

Στην αυριανή απεργία αναμένεται ότι θα συμμετάσχει το 28% των πιλότων και το 20% (ένας στους πέντε) των αεροσυνοδών.

Την Παρασκευή η εταιρεία ξεκίνησε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα ώστε να τερματιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που μέχρι στιγμής της έχουν κοστίσει περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ζαν-Μαρκ Ζανϊγιάκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της μητρικής εταιρείας Air France KLM και πρόεδρος της Air France έχει δηλώσει ότι αν αποτύχουν οι συνομιλίες δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή