Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει Τούρκους να κατεβάζουν ελληνικές σημαίες

Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει Τούρκους να κατεβάζουν ελληνικές σημαίες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους νέους ισχυρισμούς της Αγκυρας ότι αφαιρέθηκαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και ότι υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, διέψευσε κατηγορηματικά ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει και σχετικό βίντεο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για ένα «βήμα καλής θέλησης», αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα».

Ωστόσο, τόνισε ότι το βήμα αυτό αναιρείται, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή