Αγόρι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

Αγόρι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δούκισσα του Κέμπριτζ Κάθριν γέννησε αγόρι. Το νεογέννητο είναι ο δεύτερος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, που ήταν παρών στον τοκετό, και της Κέιτ Μίντλετον. «Η βασίλισσα, ο δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας της Ουαλλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν ενημερωθεί και είναι κατενθουσιασμένοι από την είδηση αυτή», ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. «Η μητέρα και το μωρό είναι καλά στη υγεία τους».

Ο νεογέννητος γιος του πριγκιπικού ζεύγους των δουκών του Κέμπριτζ, αδελφός του πρίγκιπα Γεωργίου και της πριγκίπισσας Σάρλοτ, είναι το τρίτο τους παιδί και γεννήθηκε με βάρος 3,8 κιλά. Τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον ανακοίνωσαν ότι το όνομα του μωρού θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, όπως εξάλλου και ότι η γέννηση θα κοινοποιηθεί επίσης από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Τα ονόματα που προτιμούν τα γραφεία στοιχημάτων για το καινούργιο μωρό είναι Αρθουρ, Αλμπερτ, Φρέντερικ, Τζέιμς και Φίλιπ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανήρτησε τα συγχαρητήριά της προς την οικογένεια στο Twitter. «Τους εύχομαι κάθε ευτυχία για το μέλλον», αναφέρει στο σύντομο μήνυμά της.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν έγραψε στο Twitter: «Εκ μέρους όλων των Λονδρέζων, θέλω να στείλω τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ για τη γέννηση του γιου τους».

Η δούκισσα του Κέμπριτζ, όπως έγινε γνωστό, εισήχθη στο νοσοκομείο λίγο μετά τις 6 το πρωί, με την ανακοίνωση της γέννησης να γίνεται λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Παρόντες στον τοκετό ήταν οι βασιλικοί ιατροί, ο βασιλικός μαιευτήρας Γκάι Θορπ Μπίστον και ο βασιλικός γυναικολόγος Αλαν Φάρδινγκ. Αμφότεροι είχαν παρευρεθεί και στον τοκετό του πρίγκιπα Γεωργίου το 2013 και σε αυτόν της πριγκίπισσας Σάρλοτ το 2015.

Γενέθλια

Ο νέος πρίγκιπας, που γεννήθηκε ανήμερα την εορτή του Αγίου Γεωργίου, θα έχει μαζί γενέθλια με τη λαίδη Γκαμπριέλα Ουίνδσορ, την κόρη του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας του Κεντ, που γεννήθηκε στο ίδιο μαιευτήριο, στην πτέρυγα Λίντο στις 23 Απριλίου του 1981.

Για έναν τριτότοκο πρίγκιπα είναι ιδιαίτερα σπάνιο να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα και κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι στιγμής συμβεί στον οίκο των Ουίνδσορ. Ωστόσο, το τρίτο παιδί του βασιλιά Γεωργίου Γ΄ και της βασίλισσας Σάρλοτ, ο Ουίλιαμ Δ΄, τα κατάφερε και έγινε βασιλιάς, από το 1830 μέχρι το 1837. Μπήκε στη διαδικασία της διαδοχής όταν ήταν 62 ετών και ο μεγαλύτερος αδελφός του Φρέντερικ, δούκας του Γιορκ, πέθανε. Ο βασιλιάς του οίκου του Αννόβερου ανέβηκε τελικά στον θρόνο σε ηλικία 64 ετών, όταν και ο αδελφός του Γεώργιος Δ΄ πέθανε χωρίς να αφήσει πίσω του απόγονο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή