ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρενέργειες από τη νέα δράση του «Ρουβίκωνα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό χαρακτήρισε την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι το να πετάει κάποιος μπογιές είναι χαρακτηριστική πράξη ακτιβισμού. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αναφορικά με την επίθεση μελών της συλλογικότητας στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία πολιτική ομάδα η οποία κάνει ακτιβισμό. Το “πετάω μπογιές” είναι κλασική περίπτωση ακτιβισμού». Πρόσθεσε πάντως ότι δεν συμφωνεί με την ενέργεια γιατί «πρέπει να επιδιώξουμε καλές σχέσεις με τη Γαλλία» και υποστήριξε ότι η δράση του «Ρουβίκωνα» δεν συνιστά εγκληματικότητα, αλλά παραβατικότητα.

Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσε η καταδρομική επίθεση μελών της αναρχικής ομάδας στη πρεσβεία της Γαλλίας στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας. Περίπου δεκαπέντε άτομα πέταξαν το απόγευμα της Κυριακής μπογιές στην πλαϊνή είσοδο του κτιρίου και τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, η επίθεση έγινε ως «απάντηση» για την εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο της Συρίας και την καταστολή των κινητοποιήσεων στην περιοχή Landes, ενάντια στην ανέγερση αεροδρομίου.

Για συμμετοχή στην επίθεση, πάντως, συνελήφθη ένας νεαρός Ελληνας, 22 ετών, ο οποίος έχει προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε δράσεις της ομάδας. Εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή, προσήχθη και –σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.– βρέθηκαν στα χέρια του υπολείμματα από την κόκκινη μπογιά που είχαν νωρίτερα πετάξει στον εξωτερικό μαντρότοιχο της πρεσβείας. Ανακοινώσεις για το συμβάν εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ