Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Να γίνει ξανά το αφεντικό

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Να γίνει ξανά το αφεντικό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ευκαιρίες, με την πρώτη που θα έχει σήμερα (20.00) στο Κάουνας να είναι η καλύτερη δυνατή, γιατί στον τέταρτο αγώνα, μεθαύριο, θα παίξει με την «πλάτη στον τοίχο», θα έχει ο Ολυμπιακός στην τρίτη αναμέτρησή του με τη Ζαλγκίρις για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Με το σκορ των νικών να είναι ισόπαλο (1-1), ο Ολυμπιακός έχει χάσει το πλεονέκτημα έδρας από τη λιθουανική ομάδα, αλλά μπορεί να το επανακτήσει, αν νικήσει, τουλάχιστον, έναν εκ των δύο επόμενων αγώνων. Η απόδοση του Ολυμπιακού στον δεύτερο αγώνα μπορεί να μην ήταν πειστική, αλλά η «άρνησή» του να ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις για δεύτερη φορά, η αυταπάρνηση των τραυματιών παικτών να αγωνιστούν και η καλύτερη διαιτητική αντιμετώπιση που είχε, ως γηπεδούχος, οδήγησαν στην πρώτη νίκη κόντρα στην «κουρδισμένη» ομάδα του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους.

Ογδόντα φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν, χθες, στο ΣΕΦ και εμψύχωσαν ψυχολογικά τους παίκτες κατά την αναχώρησή τους για το αεροδρόμιο και τα παιχνίδια του Κάουνας, όπου η Ζαλγκίρις έχει αποδείξει ότι παίζει πολύ καλά και έχει, πλέον, τον πρώτο λόγο, απέναντι στην ελληνική ομάδα. Το ανησυχητικό σημάδι για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είναι η μηδενική βελτίωση των τραυματιών.

«Ο Πρίντεζης θα δοκιμάσει στην πρωινή προπόνηση για να δούμε σε ποια κατάσταση είναι. Ολοι οι τραυματίες έκαναν ενέσεις και έδειξαν αυταπάρνηση για να αγωνιστούν», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Η Ζαλγκίρις έχει το προβάδισμα, λόγω έδρας, αλλά θα έχει και την πίεση του “πρέπει”. Ο Ολυμπιακός διαθέτει την εμπειρία για να εκμεταλλευθεί το άγχος τους. Πρέπει να σταματήσουμε τον Ντέιβις και τη δημιουργία του Πάνγκος, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν». Στο «γαϊτανάκι» των δηλώσεων για τη διαιτησία, ο Γιασκεβίτσιους έδωσε νέα έμφαση για την επιρροή τους: «Κάθε μικρή λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική από τη στιγμή που τα δύο παιχνίδια ήταν “κλειστά”. Η διαιτησία είναι μία από αυτές… Οι δηλώσεις τους μου ακούγονται περίεργες! Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας κάνει τη δουλειά του και παλεύει με τα δικά του όπλα».

Διαιτητές του τρίτου αγώνα θα είναι οι Λαμόνικα, Ρίζικ (Ουκρανία) και Γκονζάλεθ.

• Η Φενέρμπαχτσε έχει κατοχυρώσει το πλεονέκτημα έδρας, με δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα στην Μπασκόνια, η οποία υποδέχεται σήμερα (22.00) την πρωταθλήτρια Τουρκίας. Αύριο, η ΤΣΣΚΑ, που προηγείται της Χίμκι με 2-0 νίκες, θα παίξει στην έδρα της συμπατριώτισσάς της, ενώ στη Μαδρίτη η Ρεάλ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό (1-1 νίκες).

• Ενισχυμένη με τον Σέρχιο Γιουλ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό η Ρεάλ στον αυριανό τρίτο αγώνα, στη Μαδρίτη, όπως ισχυρίστηκε η ισπανική ιστοσελίδα «todormbasket.com», που ανέφερε ότι ο Ισπανός πλέι μέικερ είναι έτοιμος να αγωνιστεί ύστερα από 8 μήνες αποθεραπείας για τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή