ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριετές σχέδιο εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το τριετές στρατηγικό σχέδιο για την εθνική επικοινωνιακή πολιτική παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (ΣΕΕΠ) και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το σχέδιο, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, πρόκειται να αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την οικοδόμηση της νέας εικόνας της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Το σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λήψη μέτρων και ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης για την προβολή της οικονομικής ανάκαμψης και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα αφορούν προγράμματα προβολής της χώρας και του τουριστικού της προϊόντος στο εξωτερικό, αλλά και αντίστοιχα προγράμματα στοχευμένα στον εγχώριο έντυπο και διαδικτυακό Τύπο.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «κλειδί» για την αλλαγή της εικόνας της χώρας είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και η προβολή της ανάκαμψης της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων που συμβαίνουν στη χώρα. «Το 2018 είναι το κρίσιμο έτος όπου αφήνουμε πίσω μας τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και μεταβαίνουμε στην επόμενη μέρα για τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός. Ενα ισχυρό nation brand, προσέθεσε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ