Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ο Χανς Τσίσλερ, γνωστός στη χώρα μας από τις ταινίες των Β. Βέντερς, Ζ.-Λ. Γκοντάρ, Κλ. Σαμπρόλ κ.ά., έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Κάφκα πάει σινεμά». Την επομένη, 25/4, θα παρουσιάσει επίσης τέσσερις ταινίες τις οποίες είχε δει ο Κάφκα στο σινεμά, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους drog_A_tek. Στις 8.30 μ.μ., Ομήρου 14.

• Η Τάνια Τσανακλίδου εμφανίζεται στον Σταυρό του Νότου, σε ένα ήδη πολύ επιτυχημένο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από τις «προσωπικές μας μνήμες» και την απαραίτητη δόση θεατρικότητας. Στις 9.30 μ.μ., Θαρύπου 37.

• Το βιβλιοπωλείο Επί Λέξει και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Χλόης Κολύρη με τίτλο «Το φύλο σαν δόλωμα: ψυχανάλυση, πολιτική και τέχνη». Στις 7.30 μ.μ., Ακαδημίας 32.

• To Outview Film Festival, η κινηματογραφική διοργάνωση αφιερωμένη στη διαφορετικότητα και στο queer σινεμά, συνεχίζεται σήμερα και αύριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ιερά Οδός 48 και Μεγ. Αλεξάνδρου 134.

• Το Ινστιτούτο Θερβάντες συνεργάζεται με την Ελληνοαμερικανική Ενωση για να προβάλουν το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μετέωρη Ελλάδα» του Πέδρο Ολάγια. Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας την πρόσφατη οπτικοακουστική εκδοχή του έργου, με θέμα τις προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας από την άποψη της σύγχρονης Αθήνας. Στις 6.30 μ.μ., Μασσαλίας 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή