ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση Ροχανί σε Τραμπ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί προειδοποιεί τον Αμερικανό ομολογό του, Ντόναλντ Τραμπ να μην αποσυρθεί από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα, η οποία υπογράφηκε επί κυβερνήσεως του Μπάρακ Ομπάμα το 2015 στη Τεχεράνη. 

Σε σημερινές του δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι αν ο Τραμπ αποφασίσει να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά τότε «θα έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρές επιπτώσεις». 

«Απευθύνομαι σε αυτούς στο Λευκό Οίκο ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, η ιρανική κυβέρνηση θα αντιδράσει σθεναρά», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αν κάποιος προδώσει τη συμφωνία, πρέπει να ξέρει ότι θα υποστεί βαρύτατες συνέπειες». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία, ως μία από τις χειρότερες που έχουν τεθεί ποτέ υπό διαπραγμάτευση, ενώ τον Ιανουάριο έστειλε τελεσίγραφο σε Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, στο οποίο ανέφερε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να διορθωθούν τα προβληματικά σημεία που έχει εντοπίσει η Αμερική στη συμφωνία, διαφορετικά δεν θα παρατείνει την άρση των κυρώσεων που προβλέπει, η εφαρμογή των οποίων προβλέπεται μετά τις 12 Μαΐου. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ