Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)

Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα Δευτέρα στο Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της πρώτης του επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ, σκοπεύοντας να χρησιμοποιήσει τον «ασυνήθιστο δεσμό» του – όπως τον χαρακτηρίζουν οι New York Times – με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ για να «του αλλάξει άποψη σε αρκετά ζητήματα που διαφωνούν». 

Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)-1

Η τριήμερη «θερμή» επίσκεψη του Μακρόν έχει ως στόχο να πείσει τον Αμερικανό ηγέτη – του οποίου το όραμα έρχεται σε αντίθεση με αυτό του υπόλοιπου κόσμου – να μην αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, τουλάχιστον προς το παρόν. Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος θα προσπαθήσει να αλλάξει την γνώμη του προέδρου των ΗΠΑ και στο ζήτημα της επιβολής των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και να εξαιρέσει οριστικά την Ευρώπη. 

Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)-2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του χθεσινού δείπνου που είχαν οι Μακρόν και Τραμπ μαζί με τις συζύγους τους συζήτησαν για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ, «τις δημοσκοπήσεις του Τραμπ και την προετοιμασία για τις ενδιάμεσες εκλογές» του Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Μεταξύ των άλλων ζητημάτων στα οποία αναφέρθηκαν ήταν η επιβολή ρυθμιστικών κανόνων στο Διαδίκτυο και η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης, όπως και η μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Μετά την θερμή επίσκεψη του Μακρόν, την σκυτάλη παίρνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, η οποία αν και δεν αναμένεται να είναι τόσο εγκάδρια με τον Αμερικανό ομόλογό της, θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή. 

Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)-3

Οι επισκέψεις των Ευρωπαίων ηγετών πραγματοποιούνται σε μία περίοδο κατά την οποία ο Τραμπ προσπαθεί να διαχειριστεί τον αρνητικό πολιτικό απόηχο που προκάλεσε η επιδρομή πρακτόρων του FBI στο γραφείο και σε προσωπικούς χώρους του προσωπικού του δικηγόρου Μάικλ Κόεν που τελεί υπό ομοσπονδιακή έρευνα.

Δενδροφύτευση και μόδα «στα καλύτερα» της συνάντησης σύμφωνα με τα ΜΜΕ

Ξένα μέσα ενημέρωσης δεν άφησαν ασχολίαστα τα «φιλιά» που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες αλλά και το πιο εντυπωσιακό στιγμιότυπο της συνάντησης που ήταν η στιγμή που παρουσία των συζύγων τους, φύτεψαν στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου ένα γαλλικό δέντρο, σύμβολο φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μια ευρωπαϊκή βελανιδιά από το Bellleau Woods και συμβολίζει την είσοδο των ΗΠΑ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ακόμη, σχολιάστηκε το τι τελικά επέλεξαν οι δύο Πρώτες Κυρίες να φορέσουν. Τόσο η Μελάνια όσο και Μπριζίτ επέλεξαν μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες για να συνδύασουν τα «κοντά» φορέματά τους, όπως έσπευσαν να σχολίασουν ξένα μέσα ενημέρωσης. Η Μελάνια διάλεξε ένα κατάμαυρο σύνολο του οίκου Givenchy, ενώ η σύζυγος Μακρόν εμφανίστηκε με σύνολο του οίκου Louis Vuitton.

Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)-4

Ο απρογραμμάτιστος περίπατος του ζεύγους Μακρόν 

Μόλις έφθασε χθες στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε έναν απρογραμμάτιστο περίπατο στην πόλη με τη σύζυγό του παίρνοντας τον δρόμο για το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Αβραάμ Λίνκολν.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που έγινε δεκτός αργότερα στον Λευκό Οίκο από τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διέσχισε τον δρόμο ανάμεσα σε ένα πλήθος περαστικών, οι οποίοι τον χαιρετούσαν και έβγαζαν μαζί του φωτογραφίες σέλφι.

Κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μπριζίτ, ο Μακρόν ανέβηκε τα σκαλιά του μνημείου του Αβραάμ Λίνκολν, εμβληματικού σημείου της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας που ανεγέρθη προς τιμήν του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, ένα πρόσωπο-σύμβολο της ελευθερίας και της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως γένους, φυλής, χρώματος στις ΗΠΑ.

Το κτίριο αυτό είναι στην προέκταση του National Mall, του εθνικού πάρκου της Ουάσινγκτον που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο και με ορισμένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μουσεία.

Το δέντρο της φιλίας, οι Πρώτες Κυρίες και η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ-Μακρόν (φωτογραφίες)-5

Με πληροφορίες από New York Times, Reuters, AΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή