Ιράν: Ειδικοί θα κρίνουν αν βρέθηκε η χαμένη σορός του Σάχη Ρεζά Παχλεβί

Ιράν: Ειδικοί θα κρίνουν αν βρέθηκε η χαμένη σορός του Σάχη Ρεζά Παχλεβί

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γνωμάτευση ειδικών περιμένουν οι Ιρανικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το μουμιοποιημένο πτώμα που εντοπίστηκε ανήκει στον Σάχη Ρέζα Παχλεβί, τον ισχυρό άνδρα του στρατού ο οποίος ανέλαβε πραξικοπηματικά τα ηνία της χώρας τη δεκαετία του 1920.

Το εύρημα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη δυτική πλευρά του τεμένους του Αμπντούλ Αζίμ Χασανί σε σημείο πολύ κοντινό εκείνου που υπήρχε αρχικά ο κατεστραμμένος τάφος του Σάχη Ρέζα Παχλεβί.

Ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής  Κληρονομιάς του Δημοτικού Συμβουλίου της Τεχεράνης επιβεβαίωσε το εύρημα  και σε συνέντευξή του ανέφερε ότι η Επιτροπή αναμένει τα σχόλια των ειδικών.

Ο Ρεζά Παχλεβί, πέθανε εξόριστος στο Γιοχάνεσμπουργ το 1944. Λέγεται ότι η σορός του μεταφέρθηκε στο Ιράν τέσσερα χρόνια αργότερα, ενώ το 1979 ο τάφος του ισοπεδώθηκε, καθώς μετά τη θρησκευτική επανάσταση οι ισλαμικές αρχές έκαναν τα πάντα για να εξαφανίσουν τα μνημεία της δυναστείας την οποία ανέτρεψαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή