Διήμερη παράταση για το πόρισμα της Nοvartis ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Διήμερη παράταση για το πόρισμα της Nοvartis ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διήμερη παράταση προκειμένου να καταθέσουν το δικό τους πόρισμα για την υπόθεση Novartis ζήτησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, πυροδοτώντας αντιδράσεις στην αντιπολίτευση. 

To αίτημα της διήμερης παράτασης απεστάλη από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Θοδωρή Δρίτσα λίγο πριν από τις 10.30 π.μ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των βουλευτών της αντιπολίτευσης με το χαρακτηρισμό «επείγον».

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την πλειοψηφία ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να έχει στα χέρια της τα πορίσματα των άλλων κομμάτων, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει απαντήσεις με το δικό της πόρισμα.

Από τη συμπολίτευση απαντούν ότι σήμερα θα κατατεθεί ο βασικός κορμός που αφορά στην αναρμοδιότητα της Επιτροπής και πως την Πέμπτη θα δοθεί το τελικό κείμενο με τις επιπλέον παρατηρήσεις.

Απαντώντας το Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση σημειώνοντας:

«Όσοι ήθελαν να οδηγήσουν την υπόθεση Novartis σε κουκούλωμα και παραγραφή, μιλώντας για σκευωρία, απέτυχαν. Οι ίδιοι κατηγορούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν μπορεί να συγκροτήσει πόρισμα, αγνοώντας υποκριτικά τη σοβαρότητα και την ενδελεχή προσέγγιση όλου του φάσματος των ζητημάτων που γνωρίζουν ότι κάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Αυτό που φοβούνται δηλαδή. Ας μην αγωνιούν και ας μη βιάζονται. Η Βουλή θα διαβιβάσει αρμοδίως το σύνολο του υλικού και το Πόρισμα στη Δικαιοσύνη, μετά την έγκρισή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή