O Τριντό ζητά από τους Καναδούς πολίτες «να μην ζουν μέσα στον φόβο»

O Τριντό ζητά από τους Καναδούς πολίτες «να μην ζουν μέσα στον φόβο»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ζήτησε σήμερα από τους Καναδούς «να μην ζουν μέσα στον φόβο», την επομένη της δολοφονικής πορείας ενός βαν στο κέντρο του Τορόντο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 περαστικοί και να τραυματισθούν άλλοι 15, ενώ προσέθεσε πως η επίθεση δεν άλλαξε το επίπεδο της απειλής στον Καναδά ή τις προετοιμασίες ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7), που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Κεμπέκ.

«Δεν πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε μέσα στον φόβο, μέσα στην αβεβαιότητα» στην καθημερινή ζωή, «όταν περπατάμε στις πόλεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τριντό, πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Οτάβα, προσθέτοντας ότι «οι Καναδοί σε όλη τη χώρα έχουν σοκαριστεί και λυπηθεί γι' αυτή την παράλογη επίθεση». «Οφείλουμε να παραμείνουμε μια χώρα ανοιχτή, ελεύθερη και σίγουρη για τις αξίες της και θα συνεχίσουμε να είμαστε», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Καναδός πρωθυπουργός κάλεσε τους υπευθύνους «να σκεφτούν τις συνθήκες που αλλάζουν στον κόσμο μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Οδηγώντας ένα νοικιασμένο βαν, ένας 25χρονος άνδρας παρέσυρε «εσκεμμένα» περαστικούς σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τορόντο χθες το μεσημέρι (τοπική ώρα). Συγκεκριμένα, διένυσε σχεδόν ένα χιλιόμετρο με το όχημα, πέφτοντας πάνω σε δεκάδες ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο 10 εξ' αυτών.

Τέλος, ο Τριντό υπογράμμισε, όπως είχε κάνει χθες και ο υπουργός Δημόσιας Ασφαλείας Ραλφ Γκουντέιλ, πως η ενέργεια αυτή «δεν συνδέεται με την εθνική ασφάλεια», απορρίπτοντας εκ των πραγμάτων κάθε ενδεχόμενο να επρόκειτο για επίθεση τρομοκρατικής φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή