Τσάμπιονς Λιγκ: Αλμα τελικού από τη Λίβερπουλ με Σαλάχ

Τσάμπιονς Λιγκ: Αλμα τελικού από τη Λίβερπουλ με Σαλάχ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταιγίδα» από γκολ χθες βράδυ στο «Ανφιλντ», όπου η Λίβερπουλ επικράτησε με 5-2 της Ρόμα στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ομάδα του Κλοπ προηγήθηκε με 5-0. Ωστόσο τα δύο γκολ των Ιταλών στο τελευταίο «κομμάτι» του αγώνα τούς δίνει το δικαίωμα να κυνηγήσουν μια νέα ανατροπή στη ρεβάνς της Ρώμης, όπως είχαν κάνει και στον προημιτελικό γύρο με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Η Ρόμα θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 18΄, όταν σουτ του Κολάροφ από μεγάλη απόσταση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους. Στη συνέχεια, η Λίβερπουλ άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η υπεροχή της «καρποφόρησε» στο 35΄, όταν ο Σαλάχ με σουτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με μαγικό σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Λόβρεν.

Λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Αιγύπτιος επιθετικός πέτυχε και δεύτερο γκολ, φθάνοντας τα 11 φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ ήρθε στο 56΄ από τον Μανέ. Το 5-0 διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Φιρμίνιο στο 62΄ και στο 69΄. Κάπου εκεί, η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έβγαλε στο γήπεδο ποδοσφαιρικό εγωισμό, πετυχαίνοντας δύο γκολ, αρχικώς με πλασέ του Τζέκο στο 81΄ και με πέναλτι του Περότι στο 85΄.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ, Αρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ, Οξλεϊντ, Τσάμπερλεϊν (16΄ Βαϊνάλντουμ), Φιρμίνο (92΄ Κλαβάν), Μανέ, Σαλάχ (74΄ Ινγκς).

ΡΟΜΑ: Αλισον, Ζουάν Ζεσούς (67΄ Γκοναλόν), Φάτσιο, Μανωλάς, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι (67΄ Περότι), Στρούτμαν, Κολάροφ, Τσενγκίζ Ουντέρ (46΄ Σικ), Ναϊνγκολάν, Τζέκο. Στον έτερο ημιτελικό απόψε συγκρούονται Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο, σε μια αναμέτρηση όπου… απαγορεύονται τα προγνωστικά.

Ο τεχνικός της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, τόνισε ότι «φαβορί δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου, αλλά έχω ένα καλό προαίσθημα…». Παράλληλα αρνήθηκε ότι έχει την ευκαιρία για εκδίκηση από την ομάδα που τον απέλυσε το 1998, οκτώ ημέρες μόλις μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, λέγοντας χθες πως «ζω για το εδώ και το τώρα». Αντίστοιχη ήταν και η αντίδρασή του όταν, ως τεχνικός της Μπάγερν, κατέβαλε τους Μαδριλένους το 2012.

Κατά σύμπτωση η Ρεάλ διάγει φέτος σεζόν παρόμοια με του 1998, όταν και απέτυχε στην Ισπανία (τέταρτη στο πρωτάθλημα) αλλά πήγαινε από θρίαμβο σε θρίαμβο στην Ευρώπη, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ μετά 32 έτη, με τον σημερινό τεχνικό της Μπάγερν στον πάγκο της και τον τωρινό τεχνικό της, Ζινεντίν Ζιντάν, στην ενδεκάδα της αντίπαλης στον τελικό Γιουβέντους.

Ο αποψινός αγώνας θα είναι ο τελευταίος ευρωπαϊκός στην έδρα της Μπάγερν για τον 72χρονο Χάινκες, ο οποίος θα αποσυρθεί (ξανά) από την ενεργό δράση με το τέλος της σεζόν. Εκτός κι αν αλλάξει εκ νέου προθέσεις. Αυτό που δεν εξαρτάται από τον Γερμανό προπονητή είναι κατά πόσον θα είναι έτοιμοι να πέσουν στη μάχη απόψε οι Δαβίδ Αλάμπα και Κορεντάν Τολισό, ενώ νοκ άουτ είναι εδώ και καιρό ο Αρτούρο Βιδάλ.

Οσο για τη Ρεάλ, επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος, που τόσο πολύ έλειψε στο δραματικό 1-3 από τη Γιουβέντους στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για τα προημιτελικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή