Ν.Δ.: Δέσμη μέτρων για προσέλκυση επενδύσεων

Ν.Δ.: Δέσμη μέτρων για προσέλκυση επενδύσεων

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική σταθερότητα που μπορεί να διασφαλίσει μόνο μια κυβέρνηση της Ν.Δ., μια αποφασισμένη κυβέρνηση με στοχοπροσήλωση, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και μεταρρυθμιστική βούληση, είναι μερικές από τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων που περιέγραψε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έβαλε τον πήχυ ψηλά μιλώντας για ένα συνεκτικό σχέδιο επενδύσεων ύψους 100 δισ. σε επτά χρόνια και ρυθμό ανάπτυξης 4%. Η λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας, διεμήνυσε, είναι ισχυρή Ν.Δ. και «δυνατότητα σχηματισμού της ευρύτερης δυνατής πλειοψηφίας», ώστε να υπάρχουν οι πολιτικές και κοινωνικές αναφορές που θα της επιτρέψουν να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Περιγράφοντας το δικό του σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για χρονοδιαγράμματα που θα δεσμεύουν υπουργούς, υφυπουργούς και αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς, αλλά και επίβλεψη –«μια συνεκτική επιτήρηση», όπως είπε– από το γραφείο του πρωθυπουργού μιας ομάδας υπουργών που θα είναι προσηλωμένοι στην προσέλκυση επενδύσεων. Υπογράμμισε ωστόσο, δίνοντας και το στίγμα, ότι σημασία έχει το συνολικό κλίμα που αποπνέει μια κυβέρνηση και όχι ένας υπουργός – προφανής αιχμή προς την κυβέρνηση, καθώς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται με λόγο που είναι «στα χαρτιά» φιλοεπενδυτικός, αλλά στην πράξη δεν στηρίζεται από φιλικές προς το επιχειρείν πολιτικές. Ερωτηθείς μάλιστα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός στο ότι έχει μετεξελιχθεί σε κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. «Είναι ένας κυνικός μηχανισμός παραμονής στην εξουσία», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ότι «οι φόροι της παραγωγικής Ελλάδας χρησιμοποιούνται για να μεγαλώσει πάλι το πελατειακό κράτος».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος αποκλιμάκωσης της ανεργίας και δημιουργίας καλύτερων και περισσότερων θέσεων απασχόλησης και υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας, η οποία, όπως είπε, κάνοντας έμμεση επίκληση στους ψηφοφόρους, «απορρέει από την επιλογή του εκλογικού σώματος». «Σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που κινείται στην κατεύθυνση προσέλκυσης επενδύσεων, είναι η Ν.Δ.», τόνισε, επαναλαμβάνοντας το πολιτικό επιχείρημα ότι η Ν.Δ. ισοδυναμεί με την πολιτική σταθερότητα και είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια σταθερότητα στους επενδυτές. Επανέλαβε ότι θα μειώσει τη φορολογία και θα δώσει φορολογικά κίνητρα, διαμήνυσε, ωστόσο, ότι σε αντάλλαγμα περιμένει από την επιχειρηματική κοινότητα «να επενδύσετε, να πληρώνετε τους φόρους σας, να σέβεστε τους εργαζόμενους, να φροντίζετε το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμήνυσε ότι θα σχηματίσει μια κυβέρνηση «πραγματικά αρίστων». «Οι επενδυτές θα δουν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και θα βγάλουν αμέσως τα συμπεράσματά τους», σημείωσε. Ο κ. Μητσοτάκης δεν εφείσθη κριτικής προς την κυβέρνηση που «συνειδητά υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη, βγάζει μεγαλύτερα πλεονάσματα απ’ αυτά που της ζητάνε για να μπορεί στη συνέχεια να μοιράζει ψίχουλα και επιδόματα σε ομάδες πελατών που θεωρεί εκλογική πελατεία». Στις κυβερνητικές διαρροές που έψεξαν τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «επανέλαβε το ανέκδοτο του κ. Σαμαρά για επενδύσεις 100 δισ. ευρώ», πηγές της Πειραιώς σχολίαζαν ότι «το να παραδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ μαθήματα ανάπτυξης και επενδύσεων στη Ν.Δ., μοιάζει σαν ένας βεδουίνος να κάνει διάλεξη για το αλπικό σκι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή