Κοινή στάση, διαφορετική οπτική Κ.Ο. ΔΗΣΥ, Ποταμιού

Κοινή στάση, διαφορετική οπτική Κ.Ο. ΔΗΣΥ, Ποταμιού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία μεν, διαφορετικές οπτικές δε. Αυτή είναι ακριβώς η κατάσταση που αποτυπώνεται στις δύο Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ενόψει των σημερινών ψηφοφοριών στη Βουλή για ΔΕΗ και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Στο θέμα της εκποίησης του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, η ΔΗΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να κινηθεί προς το «όχι». Αντίθετα, στο εσωτερικό του Ποταμιού υπήρξαν προβληματισμός και έντονη ζύμωση, με αρμόδιες πηγές να σημειώνουν πως εκφράστηκε σκέψη το κόμμα να ψηφίσει «παρών». Μέχρι αργά χθες το βράδυ η πιθανότητα αυτή ήταν μικρή και προκρινόταν το «όχι». Ιδιες πηγές ανέφεραν πως το «παρών» εξετάστηκε, καθώς η ηγεσία του Ποταμιού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με το «όχι σε όλα» των συνδικαλιστών. Κοινή στάση αναμένεται να κρατήσουν οι δύο Κ.Ο. και στο θέμα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Η ΔΗΣΥ στη σύσκεψη της Κ.Ο. αποφάσισε πως θα υπερψηφίσει, εστιάζοντας στα «ανθρώπινα δικαιώματα» όπως είπε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος. «Επί της αρχής» θα ψηφίσει θετικά και το Ποτάμι, σημειώνοντας, ωστόσο, πως το μείζον είναι το συμφέρον του παιδιού και όχι οι κοινωνικές ανάγκες του ζευγαριού.

Την ίδια ώρα μία δήλωση του βουλευτή του Ποταμιού Γ. Αμυρά δημιούργησε, προς στιγμήν τουλάχιστον, έντονη φημολογία περί αποχώρησης του βουλευτή από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Αμυράς δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ πως νιώθει «άβολα στο νέο κόμμα». Είναι γεγονός πως ο βουλευτής ήταν από εκείνους που ήδη πριν από τη σύμπραξη με τη ΔΗΣΥ είχαν διαφωνήσει, ζητώντας να παραμείνει το Ποτάμι αυτόνομο. Από το Ποτάμι, πάντως, δεν υπάρχει δυσαρέσκεια για τον βουλευτή. Κάθε άλλο. Αρμόδιες πηγές σημείωναν πως όσα λέει ο κ. Αμυράς ευθυγραμμίζονται με τις αιχμές του κ. Θεοδωράκη περί «πασοκοποίησης» του Κινήματος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σχολιάζοντας το θέμα (News247) ανέφερε πως «είναι στέλεχος του Ποταμιού, από τα καλύτερα και η συνεργασία μας είναι απόλυτη». Πληροφορίες, ωστόσο, της «Κ» αναφέρουν πως ο βουλευτής είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένος και από τη στρατηγική του Κινήματος που κρατά «ίσες αποστάσεις» από ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ., λέγοντας πως οι ιδέες του είναι φιλελεύθερες και υπενθυμίζοντας πως η πολιτική του πορεία «ξεκίνησε από τη Ν.Δ.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή