Σεισμός 5,2 Ρίχτερ χτύπησε τη νοτιοανατολική Τουρκία

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ χτύπησε τη νοτιοανατολική Τουρκία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Τριάντα εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια από σεισμό που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην επαρχία Αντιγιαμάν στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ανακοίνωσε ότι ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 00.34 ώρα Γκρίνουιτς (02.34 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών και ότι το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Εγινε, δε, αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες. Το πρακτορείο «Ανατολή» διευκρίνισε, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας Αχμέτ Ντεμιρτσάν, ότι οι 35 από τους 39 τραυματίες νοσηλεύονται, αλλά ότι κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Οι περισσότεροι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τον σεισμό, οπότε επικράτησε πανικός.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σοβαρές ζημιές σε πολλά σπίτια. Μετά τον σεισμό σημειώθηκαν τουλάχιστον 13 μικροί μετασεισμοί, πρόσθεσε το «Ανατολή». Τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια έκλεισαν για χθες, μετέδωσαν παράλληλα άλλα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ενας από τους πιο πρόσφατους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία ήταν τον Αύγουστο του 1999 στη Νικομήδεια με 17.127 νεκρούς, λίγες ημέρες πριν από τον σεισμό που έπληξε την Ελλάδα, στις 7 Σεπτεμβρίου, με 143 νεκρούς και ζημιές που άγγιξαν τα 3 δισ. ευρώ. Το γεγονός ότι οι δύο γειτονικές χώρες χτυπήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από τον Εγκέλαδο και προσέφεραν βοήθεια η μία στην άλλη οδήγησε τότε στην ελληνοτουρκική «διπλωματία των σεισμών».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή