ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λιγνίτη έριξαν κοντά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία εργαζομένων στη ΔΕΗ που αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική ωστόσο για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για χρονικό διάστημα περίπου 5-10 λεπτών οι Εύζωνες. 

Η προσυγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Χαλκοκονδύλη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία τους προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Στο ύψος της οδού Σταδίου ενώθηκαν με μπλοκ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πραγματοποιήθηκε κοινή πορεία. 

Η Ένωση τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει χωρίς αιδώ τις λιγνιτικές μονάδες και τα Ορυχεία σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα και καταδικάζει σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας».

Από το πρωί το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο καθώς εκτός από την πορεία διαμαρτυρίας της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδηλώσεις συνταξιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους, με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ