Εικαστικά στον κόσμο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντέιβιντ Μπόουι στο Μπρούκλιν

Μια μεγάλη έκθεση με 400 αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο του Ντέιβιντ Μπόουι παρουσιάζει το Μουσείο του Μπρούκλιν σε μια εκ βαθέων διερεύνηση της δημιουργικής άνθησης του καλιτέχνη που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τη μουσική. Η έκθεση «David Bowie is» είναι σε παγκόσμια περιοδεία τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει τελευταίο σταθμό το Μπρούκλιν. Περισσότερα από 60 αυθεντικά κοστούμια του Μπόουι, χειρόγραφες σημειώσεις και στίχοι από το «Fame» και το «Fashion», φωτογραφίες και βίντεο καταγράφουν την πορεία του επαναστατικού καλλιτέχνη από τα εφηβικά του χρόνια στην Αγγλία και τον ερχομό του στην αμερική.

​​«David Bowie is». Μουσείο Μπρούκλιν. Διάρκεια έως 15 Ιουλίου.

Ανατομία στο έργο του Ρούμπενς

Εκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο ζωγράφο Πέτερ Πολ Ρούμπενς παρουσιάζει το Μουσείο Στάντελ στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, δίνοντας έμφαση στις επιρροές που δέχτηκε o Φλαμανδός καλλιτέχνης του μπαρόκ από τα αρχαιοελληνικά γλυπτά και πίνακες συγχρόνων του δημιουργών, όπως ο Τιντορέτο. Η έκθεση «Rubens: The power of tranformation» παρουσιάζει 31 πίνακες και 23 σχέδια από τον ζωγράφο, γλυπτά και αντικείμενα τέχνης και αποκαλύπτει τον «διάλογο» που ανέπτυξε ο Ρούμπενς με την εποχή του. To έργο του ζωγράφου που επηρέασε το ευρωπαϊκό μπαρόκ όσο λίγοι, αντανακλά τις επιρροές που δέχτηκε από τη γλυπτική και τους μεγάλους δασκάλους του 15ου αιώνα.

​​Μουσείο Στάντελ. Εως 21 Μαΐου.

Αφηρημένη και φωτογραφική τέχνη

Tη σχέση μεταξύ δύο φαινομενικά διαφορετικών τεχνών παρουσιάζει η Tate Modern για πρώτη φορά, της φωτογραφίας και της αφηρημένης τέχνης. Στις 2 Μαΐου ανοίγει η έκθεση «Shape of Light», η οποία θα εξετάσει την πορεία της φωτογραφίας και της αφηρημένης τέχνης στην πάροδο των τελευταίων 100 ετών. Η έκθεση εκκινεί χρονικά από το 1910 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, και δείχνει πρωτοπόρους φωτογράφους της εποχής, τους πειραματισμούς τους και τις καινοτόμους πρακτικές τους και πώς η δραστηριότητά τους συνέβαλε στην ανάπτυξη της αφηρημένης τέχνης. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι Μαν Ρέι και Αλφρεντ Στίγκλιτζ καθώς και σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως οι Μπάρμπαρα Κάστεν και Τόμας Ραφ.

​​Tate Modern. 2 Μαΐου έως 14 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή