ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνείς αγορές: Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προς το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τις αρχές της χρονιάς οδεύουν σήμερα οι μετοχές, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων πάνω από το 3% και η προειδοποίηση από κορυφαίες παγκόσμιες εταιρίες για το αυξανόμενο κόστος τροφοδοτούν τους φόβους ότι η αύξηση της κερδοφορίας ίσως έφθασε στο αποκορύφωμά της.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που βρίσκεται στο επίκεντρο σκανδάλου, όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street, αν και υπάρχουν πολλά που τραβούν την προσοχή των επενδυτών έως τότε.

Η υποχώρηση της Ασίας και των βασικών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδήγησε τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI σε απώλειες για πέμπτη συνεχή ημέρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων.

Αντίστοιχα αναμένεται να κινηθεί και η Wall Street καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου συνέχισε να κινείται πάνω από το 3%, έχοντας διασπάσει αυτό το ψυχολογικό επίπεδο χθες, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2014.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,9% καθώς οι ανησυχίες για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων επισκίασαν τα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως η Kering και η Credit Suisse.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ