ΚΟΣΜΟΣ

Σε ποσοστό 82% στηρίζουν το έργο του Πούτιν οι Ρώσοι, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το γνωστό κέντρο δημοσκοπήσεων Levada-Centr, το οποίο στην Ρωσία έχει καταχωρηθεί ως «πράκτορας ξένης χώρας» και για αυτό το λόγο είχε αρνηθεί να παρουσιάζει τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της τελευταίας του δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία, το 80% και πλέον των Ρώσων εγκρίνει το έργο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο ερώτημα «Εγκρίνετε γενικά ή δεν εγκρίνετε το έργο του Βλαντίμιρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας;», το 82% απάντησε θετικά, το 17% δήλωσε ότι δεν εγκρίνει το έργο του και μόνο το 1% δεν έδωσε καμία απάντηση.

Ωστόσο, αν το έργο του προέδρου Πούτιν τυγχάνει της αποδοχής του 82% των Ρώσων πολιτών, δεν συμβαίνει το ίδιο με το έργο του Ρώσου πρωθυπουργού Νμτίτρι Μενβέντιεφ και της κυβέρνησης του.

Στο ερώτημα: «Εγκρίνετε το έργο του Ντμίτρι Μενβέντιεφ ως πρωθυπουργού της Ρωσίας;», το 42% απάντησε θετικά, αλλά το 57% απάντησε αρνητικά, δείχνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένο από αυτό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 50% και πλέον των Ρώσων πολιτών δεν εγκρίνει γενικά το έργο της ρωσικής κυβέρνησης, εν αντιθέσει με το 47% που το θεωρεί θετικό. Παρόμοια είναι και η εικόνα σε ό,τι αφορά την Κρατική Δούμα, καθώς το 57% θεωρεί το έργο της ρωσικής βουλής ως μη ικανοποιητικό, εν αντιθέσει με το 41% που το θεωρεί θετικό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-24 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, σε 136 κατοικημένες περιοχές και σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ