Συνέχεια γεωτρήσεων από ΕΝΙ στην Κύπρο

Συνέχεια γεωτρήσεων από ΕΝΙ στην Κύπρο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση της ΕΝΙ να συνεχίσει τις επενδύσεις που ξεκίνησε στην ΑΟΖ της Κύπρου επανέλαβε ο εκτελεστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, ο οποίος έγινε χθες δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη. «Μέχρι τώρα έχουμε επενδύσει περίπου 700 εκατ. ευρώ στην Κύπρο και αυτό σημαίνει ότι έχουμε ισχυρή δέσμευση προς τη χώρα. Εχουμε πολλές άλλες δραστηριότητες για τις οποίες είμαστε δεσμευμένοι», είπε ο κ. Ντεσκάλτζι μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη. Οπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΝΙ, η συζήτηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας περιστράφηκε γύρω από τη μελλοντική συνεργασία, καθώς οι δύο πλευρές μοιράζονται τους ίδιους στόχους.

Αναφερόμενος στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ (όπου οι γεωτρήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν διότι η Τουρκία απέκλεισε ναυτικά την περιοχή), ο κ. Ντεσκάλτζι είπε ότι «το οικόπεδο 3 είναι εκεί» και η εταιρεία θα προσπαθήσει ξανά να ολοκληρώσει τη γεώτρηση. Προανήγγειλε, επίσης, ότι το 2019 «θα κάνουμε γεωτρήσεις στα περισσότερα οικόπεδα», στα οποία η εταιρεία είναι αδειοδοτημένη. Σε ερώτηση για τον σχεδιαζόμενο αγωγό EastMed, είπε ότι πρόκειται για «μια πραγματικότητα». Επίσης, πρόσθεσε ότι «τα κοιτάσματα που βρέθηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, τώρα στην Κύπρο, μελλοντικά στον Λίβανο, είναι απολύτως σημαντικά για την Ευρώπη και για την ανάπτυξη της περιοχής», καθώς «η Ευρώπη εισάγει περισσότερο από 80% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή