Κινδυνεύουν με απώλεια εξαμήνου

Κινδυνεύουν με απώλεια εξαμήνου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φοιτητές ζητούν την επιείκεια των καθηγητών τους για να μην καθυστερήσουν στις σπουδές τους. Στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου η προθεσμία δήλωσης μαθημάτων για το τρέχον εαρινό εξάμηνο ολοκληρώθηκε στις 15 Απριλίου. Ωστόσο, πρωτοετείς φοιτητές το αντελήφθησαν λίγες μέρες αργότερα, και τότε απευθύνθηκαν στη γραμματεία του τμήματος. Η απάντηση των υπαλλήλων της γραμματείας ήταν απορριπτική.

Η πρόεδρος του τμήματος ανέφερε στην «Κ» ότι οι φοιτητές είναι εκπρόθεσμοι. «Οι αποφάσεις των ΑΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ. Υπάρχουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων που είναι σεβαστές από όλους», είπε. Οι φοιτητές που απευθύνθηκαν στην «Κ» ανέφεραν ότι σε αντίστοιχη περίπτωση σε άλλο τμήμα του Παντείου, κατά το χειμερινό εξάμηνο, δόθηκε παράταση για τις δηλώσεις, ενώ το ίδιο συνέβη κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο σε ΑΕΙ της Αττικής. Μάλιστα, οι 18χρονοι δήλωσαν ότι κατανοούν πως είναι εκπρόθεσμοι, ωστόσο επεσήμαναν ότι είναι πρωτοετείς και δεν είναι εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες του Ιδρύματος. Επίσης, πρόσθεσαν ότι εάν δεν δηλώσουν μαθήματα, θα χάσουν το εξάμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή